Nieuws

Muntendam krijgt gratis glasvezel van
Stichting Kabelnet VeendamIMG_0124.JPG

SKV (Stichting Kabelnet Veendam) gaat gratis glasvezel aanleggen in Muntendam. Na de zomer start SKV met het aansluiten van de ca. 2.200 huishoudens.

Over SKV
In 1988 is Stichting Kabelnet Veendam (SKV) opgericht. SKV heeft een supersnel glasvezelnetwerk in de gemeente Veendam én omliggende buitengebieden met circa 15.000 glasvezelaansluitingen. Nu is Muntendam aan de beurt! SKV heeft geen winstoogmerk, waardoor SKV tegen goedkope/voordelige tarieven diensten kan leveren op haar eigen netwerk.

Glasvezel van SKV
Het glasvezelnetwerk van SKV in Muntendam is een open netwerk. Dat betekent dat verschillende serviceproviders hun diensten leveren over het netwerk, zoals TriNed, Freedom Internet en Youfone. Inwoners van Muntendam kunnen óók voor SKV kiezen, als lokale provider en aanbieder van televisie, internet en telefonie.

Gratis aansluiting
Het gaat om een gratis glasvezelaansluiting in huis. Met de aansluiting krijgen bewoners vrijblijvend toegang tot het open glasvezelnetwerk. Op de website www.muntendamkrijgtglasvezel.nl kunnen bewoners zich aanmelden voor deze gratis glasvezelaansluiting. De aanmelding is geen enkele verplichting tot het afnemen van een abonnement!

IMG_0122.JPG

Zonder vraagbundeling
In tegenstelling tot andere glasvezelinitiatieven gaat SKV geen vraagbundelingscampagne uitvoeren.
SKV sluit alle woningen in Muntendam gratis aan op het open glasvezelnetwerk. De bewoner kan, in samenspraak met de lokale aannemer VIB Netwerken, overleggen waar zij de aansluiting in de woning wensen.

Planning
De aanleg start na de zomervakantie 2021. Naar verwachting duurt de uitvoering van het hele project ongeveer een jaar. Inwoners ontvangen gefaseerd een brief van SKV wanneer hun woning wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Meer informatie
Informatie is te vinden op www.muntendamkrijgtglasvezel.nl. Bewoners kunnen zich op de website aanmelden voor een gratis aansluiting.

Billboard_Schaive_Klabbe.jpg