Nieuws

Opkikkers voor vrijwilligers/sporters De Brug VeendamKermit de Kikker als Opkikkertje.JPG
Kermit de Kikker als Opkikkertje. [ Fotograaf Marinus Hol ]

Het was een bijzonder sportjaar voor de sporters van StIchting De Brug regio Veendam. Door de coronapandemie kon er het afgelopen jaar nauwelijks gesport worden. Minder beweging en geen wedstrijden maar ook minder sociale contacten voor de zwemmers en de deelnemers aan sjoelen en aan sport & spel van De Brug. Inmiddels kan er gelukkig weer wat gesport worden en om het seizoen goed af te sluiten kregen alle 88 sporters en 38 vrijwilligers van de club een “hart onder de riem” in de vorm van een (Op)kikker.

Voorzitter Eric Blauw overhandigt een Opkikker aan vrijwilligster Janine Smilde.JPG
Voorzitter Eric Blauw overhandigt een Opkikker aan vrijwilligster Janine Smilde. 
[ Fotograaf Marinus Hol ]

Alle sporters en vrijwilligers kregen een zeep in de vorm van Kermit de Kikker, waarvan de gehele opbrengst gaat naar Stichting Opkikker. Stichting Opkikker is een organisatie met als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind doormiddel van het organiseren van Opkikkerdagen om zo de ziekte naar de achtergrond te laten verdwijnen. Stichting Opkikker geeft jaarlijks zo'n 2000 gezinnen een Opkikkerdag.

Voorzitter Eric Blauw overhandigt een Opkikker aan zwemster Irem Atabas.JPG
Voorzitter Eric Blauw overhandigt een Opkikker aan zwemster Irem Atabas. 
[ Fotograaf Marinus Hol ]

Deze actie is volledig gesponsord door Zechstein Minerals uit Veendam en is mede mogelijk gemaakt door Janet Nieland, Oriflame consulente.

Het seizoen begint weer in september en dan maken een aantal zwemmers zich weer op voor de eerste grote wedstrijd; de Special Olympics Regionale Spelen in Heerenveen in oktober.