Nieuws

Gemeente Veendam sluit twee woningen



NickyPe - hemp-5356755_1920.jpg
Fotograaf herbalhemp 

De gemeente Veendam heeft twee woning in de gemeente gesloten vanwege de aanwezigheid van harddrugs en een hennepkwekerij. In een woning aan het Beneden Dwarsdiep in Veendam is door de politie een handelshoeveelheid harddrugs gevonden. Ook zijn er drugsgerelateerde goederen en een stroomstootwapen aangetroffen. De woning is voor twaalf maanden gesloten. In een woning aan de Nijveenlaan in Wildervank werd door de politie een hennepkwekerij ontdekt. Deze woning is voor zes maanden gesloten.

Ingrijpen
Aanvullend op de politieacties heeft burgemeester Sipke Swierstra het Damoclesbeleid toegepast en de woningen voor bepaalde tijd gesloten. Het sluiten van een woning op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kan hiermee een pand sluiten wanneer er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn. De maatregel kan naast de strafrechtelijke procedure van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd. Burgemeester Sipke Swierstra: “Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties voor omwonenden. Het doel van de sluiting is een einde te maken aan de met de Opiumwet strijdige situatie en de verstoring van de openbare orde te herstellen. Door het sluiten van een pand voor een bepaalde tijd neemt de kans op herhaling en overlast af.”

Melden
Het vermoeden van drugs of een hennepkwekerij in de buurt? Meld dit bij de politie. Dit kan via t. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, t. 0800 – 7000.