Regio

Succesvolle actie ‘Geit voor een Meid’
van Soroptimistclub de Veenkoloniën 



Soroptemisten_resize.jpg

Door de verkoop van wijn heeft Soroptimistclub de Veenkoloniën gelden verworven waarmee de Stichting Nepal Sambandha geiten kan kopen. Door deze actie kunnen 30 dieren worden aangeschaft voor lokale coöperaties van vrouwen.

De vrouwen, die via de stichting een geit gedoneerd krijgen, gebruiken de dieren om te fokken en voor de vleesvoorziening. Zo zien zij zich verzekert van een goede bron van inkomsten.

De Stichting Nepal Sambandha heeft als uitgangspunt voor het beleid: de plannen en projecten zoveel mogelijk laten bedenken, uitvoeren en begeleiden door de plaatselijke Nepalese bevolking. Bestuurslid Annette Reiling is ongeveer de helft van het jaar in Nepal om nieuwe ideeën en vragen met de bevolking uit te werken, de uitvoering te stimuleren, de financiële mogelijkheden te bekijken, dit alles in overleg met het bestuur in Nederland.

Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren. Soroptimistclub de Veenkoloniën maakt onderdeel uit van deze internationale organisatie.

Patty Brandwijk, voorzitster van Soroptimistclub de Veenkoloniën rijkt de cheque uit aan bestuurslid Marian Klein - Ikkink van Stichting Nepal Sambandha.