Sport

THOR zwemt weer een wedstrijd



5 juni 2021.jpg

Eindelijk was het zondagmorgen weer zover. De wedstrijdzwemmers van THOR mochten weer een wedstrijd zwemmen!

Na een aantal maanden niet te mogen zwemmen i.v.m. de coronamaatregelen, waren we een maand geleden al blij dat we weer in het buitenbad mochten gaan trainen. Sinds een paar weken mag dat gelukkig ook weer in het binnenbad en nu is daar het wedstrijd zwemmen gelukkig ook weer aan toegevoegd. Weliswaar nog niet tegen andere verenigingen, maar onderling mocht de jeugd weer eens tegen elkaar strijden.

Dat de trainingen van de afgelopen weken hun vruchten afwerpen bleek wel uit de resultaten. Van de 49 starts mondden er 38 uit in een persoonlijk record en 3 zelfs in een clubrecord.

Sommige zwemmers wisten hun tijd met enkele tienden van een seconde te verbeteren of met 1-3 seconden, maar Kim Buurmeijer, Dominic Francis (2×), Sanne Heikens (2×), Nathan Havinga, Willemijn Vreugdenhil, Nicole Buurmeijer (2×), Ilse Jongepier, Yke Spelde (2×), Cynthia Blik en Sem Hiddingh verbeterden zelfs tussen de 4-10 seconden.

Daarnaast werden er ook alweer clubrecords verbroken! Marjolie Spelde zwom op de 100m vrijeslag maar liefst 5 seconden sneller dan het oude clubrecord dat uit 1994 dateerde. Onderweg nam ze ook nog het clubrecord op de 50m mee, welke sinds 2014 nog niet weer verbeterd was. Yke Spelde nam het clubrecord op de 50m schoolslag over die stond sinds 2001.