Nieuws, Regio

Museumspoorlijn STAR komt weer op stoom



20210606 - Start rijseizoen - Proefrit stoomtrein - Foto Tijmen Holstein.jpg
Fotograaf Tijmen Holstein

Eindelijk is het zover, de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR gaat weer rijden! Nu de corona-maatregelen door het kabinet versoepeld zijn gaan we het vuur van de locomotief weer opstoken. De start van het ‘stoomseizoen’ is op zondag 20 juni. Net als bij andere musea en attracties moeten bezoekers vooraf kaartjes kopen.

Geslaagde proefrit
Stoomlocomotief 52 8060 is de afgelopen periode in revisie geweest.  Door de vrijwilligers van de technische dienst zijn veel werkzaamheden aan de locomotief uitgevoerd, en op zaterdag 5 juni heeft de locomotief een succesvolle proefrit gereden. Daarmee is de locomotief klaar voor het zomerseizoen!

Testen niet nodig, reserveren voorlopig nog verplicht
De locomotief is dus weer uitgebreid getest, maar bezoekers hoeven zich niet vooraf te laten testen bij een bezoek aan Museumspoorlijn STAR.  Net als in 2020 is vooraf reserveren voorlopig nog wel verplicht en worden er in de trein zitplaatsen voor de reizigers gereserveerd. Reserveren kan online via de website van de STAR. Bezoekers kunnen de rijdag en de tijd waarop ze mee willen rijden selecteren. 

20210606 - Start rijseizoen - Proefrit stoomtrein 2 - Foto Tijmen Holstein.jpg
Fotograaf Tijmen Holstein

Dienstregeling
Ook in 2021 wordt op rijdagen twee keer per dag tussen Stadskanaal en Veendam gereden. Tot nader aankondiging kunnen bezoekers alleen op station Stadskanaal instappen. Instappen in Bareveld, Wildervank en Veendam is dus voorlopig nog niet mogelijk. Op zondag 20 juni zal de stoomtrein weer voor het eerst rijden.

Meer informatie en reserveringen
Meer informatie over de rijdagen is te vinden op de website van Museumspoorlijn STAR: www.stadskanaalrail.nl.  Ook staan de maatregelen die de STAR neemt vanwege het coronavirus op de website.