Nieuws

Kinderen denken mee over wonen in de toekomst en
bouwen 84 droomhuizen in Minecraft



20210603PrijsuitreikingMinecraft.jpg

De Minecraft-challenge georganiseerd door Acantus en Biblionet Groningen heeft 84 prachtige woningen voor de toekomst opgeleverd. Uit alle inzendingen is door een jury de winnaar gekozen.

Evan Wesseling uit Onstwedde is de winnaar. Hij bouwde een heel kleurrijk en sfeervol huis. Evan heeft aan duurzaamheid gedacht en aan de gehele achterkant van de woning een groene trap gebouwd. De jury zag hierin volop mogelijkheden voor ontmoetingen met buurtgenoten. Naast een mooie prijs mag hij als klap op de vuurpijl een dag meelopen met de bestuurder van Acantus.

Minecraft-challenge
Begin mei startte Acantus samen met Biblionet Groningen een Minecraft-project. In dit project werden jongeren uitgedaagd om mee te denken over wonen in de toekomst. In Minecraft konden de deelnemers op een digitale kavel een eigen huis bouwen. Dat kon een huis voor jezelf zijn, maar ook voor je opa of oma of misschien wel een groot huis voor al je vrienden. Iedereen kon meedoen, ook als je geen beschikking had over een computer of het programma, dan kon je terecht bij de Bieb.

Er zijn 84 bijzondere woningen opgeleverd aan de jury. De jury bestond uit Anita Tijsma (bestuurder Acantus), Edo Ladage (voorzitter HuurdersKoepel Acantus), Rachel van den Hoogen (bestuurder Biblionet Groningen), Jeroen Bouland, Jolanda Robben (Biblionet Groningen) en Liza Meindertsma (Acantus). Anita Tijsma namens de jury: “We zijn blij verrast door alle prachtige bouwwerken. Het gebruik van de verschillende materialen, lichtinval en het vele groen, echt geweldig. En de kinderen hebben zelfs nog een supermarkt en bibliotheek gebouwd. De creativiteit en het plezier spatte van alle bouwwerken af!”