Nieuws

Indrukwekkend en ontroerend afscheid van Degnet
met erehaag



IMG_0021.JPG

Zaterdagmiddag is in stadion De Langeleegte met een indrukkwekkende erehaag afscheid genomen van de voormalige Veendam 1894 jeugdspeler Degnet Demessie Norder. Ook bij vertrek van het uitvaartcentrum Buitenwoelhof was op verzoek van de familie een erehaag gevormd.

IMG_0048.jpg

De erehaag van de wielerbaan voor de hoofdtribune was gevormd met voetbalvrienden, studiegenoten, collega's van de Action, vrienden en bekenden. Ruim 500 mensen hadden zich aan weerszijden opgesteld.

Buiten het stadion heeft de rouwstoet op de wielerbaan een ronde gemaakt langs de sportvelden. Om vervolgens in omgekeerde richting opnieuw door de erehaag te gaan. Bij het langzaam passeren van de rouwauto klonk applaus op. Ook werden er bloemen op de motorkap gelegd. Er waren veel emotionele momenten.

IMG_0077.jpg

Vooraf was er de oproep aan iedereen om zich te houden aan de coronaregels. Rouwen op de anderhalve meter is heel lastig. Na afloop verliet iedereen weer het sportpark.

IMG_0092.JPG

In de vrijdagnacht met het noodlottig ongeval was Degnet na een feestje met vrienden terug naar huis gefietst.

Degnet Demessie was als 3-jarig jongetje uit Ethiopië geadopteerd. En was in Veendam opgegroeid met twee zussen. Degnet volgde als veelbelovend eerstejaarsstudent de opleiding journalistiek van Windesheim in Zwolle.

IMG_0115.jpg