Nieuws

Joy of You Veendam



_DSC8458.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ] 

Wat bezielt een mens om na 16 jaar een gerenommeerd administratiekantoor te hebben gehad nu het stuur om te gooien en iets anders te gaan doen? Dat doe je natuurlijk niet van de ene op de andere dag, het is een groeiproces. Er gebeuren dingen in je leven die je aan het denken zetten - wat past er nu werkelijk bij mij? Waar word ik blij van en kan ik tevens een ander blij mee maken? Beweging en bewustwording is belangrijk voor Ageeth. Vanaf haar 6e danst ze al en later is daar Yoga bijgekomen. Daarnaast vindt ze het heerlijk om mensen tools aan te reiken om meer vanuit ontspanning en bewustzijn een vreugdevoller leven te kunnen leiden. En dan op een gegeven moment is het zover.
Joy of you aan de Transportweg 52 is een soort school. Niet een school zoals we die kennen van basis-, voortgezet- en hoger onderwijs, neen, hier worden lessen/trainingen gegeven op het gebied van fysiek en mentaal welzijn. Hoe, daar gaan we het over hebben. Docent en eigenaar is Ageeth Schuringa, die vol passie praktische tools en technieken aanreikt, aan de Transportweg, buiten (Borgerswold) of online, om op een waardevolle manier met je lijf in contact te komen.

_DSC8419.jpg

In 2018 start ze, naast de belastingaangiftes en de vele bedrijfscijfers, met Joy of You. Ze heeft er veel lol in en steeds meer mensen weten haar te vinden. Begin 2020 besluit ze om al haar energie en focus te richten op haar nieuwe bedrijf en dus is het voor haar een logische stap om op 1 april 2021 haar Administratie & Belastingadviesbureau over te dragen aan een collega ondernemer.
Ze geeft les in verschillende soorten yoga en begeleidt mensen individueel voor meer rust, ontspanning en bewustzijn. De groepjes zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen, rond de 10 personen.
Yoga is eigenlijk een soort filosofie/levenswijze en stamt vanuit het hindoeïsme. Het betekent verenigen/verbinden. Verbinding tussen lichaam en geest. Bij velen is die verbinding verstoord, in onbalans, door stress, burn-out, druk in het hoofd, spanningen, ADHD, onduidelijke lichamelijk klachten en noem maar op. Yoga tracht het evenwicht te herstellen door bewustwording, zien en voelen wie je in wezen bent.

_DSC8396.jpg

Enkele yoga-vormen zijn:
Yin yoga is een fijne manier om het lichaam volledig te ontspannen. Dit doe je door 3 tot 5 minuten in één bepaalde houding te “zitten.” Het gaat altijd gepaard met een ontspannend muziekje en meditatie. Door het langere oprekken maakt het lichaam hyaluronzuur aan, waardoor het bindweefsel meer vocht kan opnemen en soepeler en beweeglijker wordt. “Heel fijn voor ouderen, mensen met artrose of reuma en nek- en rugklachten,” vertelt Ageeth. “Je krijgt als het ware meer ruimte in je lijf.”

Poweryoga is weer heel iets anders. Daar ga je 1 tot 1¼ uur achter elkaar door met oefeningen. Het is behoorlijk pittig en vraagt de nodige conditie. Het is een duidelijke training van de spieren met als doel kracht en balans.

Bij Nidra yoga hoef je niets te doen alleen maar lekker liggen en luisteren. Ageeth: “Het wordt ook wel slaapyoga genoemd.” Het is heel ontspannend. Voor mensen met klachten een uitkomst. Je komt vanzelf in de healing space – tussen waken en slapen in. Een pracht manier om te ontstressen.

_DSC8414.jpg

Access bars is weer een andere manier om tot een totale ontspanning te komen. Door een lichte aanraking van het hoofd, een uniek hands-on proces, kom je tot een volkomen rust. “Sommige mensen vallen hierdoor zelfs in slaap,” aldus Ageeth. “Blokkades en belemmeringen glijden van je af.”
De behandeling duurt tussen de één en anderhalf uur en is geschikt voor mensen die vermoeidheid ervaren (Covid-19) en/of slecht slapen. Ook bij hoofdpijn of migraine, stress, onrust en angst constateert Ageeth goede resultaten.
“Mensen hoeven zelf niets te doen, het gebeurt gewoon en dat wordt als heel fijn ervaren.”

Nog een andere vorm van therapie is de Emmett techniek. Deze methode vermindert pijn en ander ongemak door een lichte aanraking/druk met 2 vingers. De Emmett techniek gebruikt de huid als een soort touchscreen. Soms merken mensen direct resultaat. Het werkt op het bindweefsel. Ageeth volgt voor deze techniek een opleiding in Groningen. De scholing bestaat uit 6 modules van 2 achtereenvolgende hele dagen. Ze heeft nu 5 modules gehad en mag zich binnenkort, na slagen, Emmett therapeut noemen. Heel bijzonder het werkt bij zowel mens als dier!

_DSC8421.jpg

We zijn er nog niet. Ageeth heeft nog meer in haar mars. Door de ruime ervaring en brede opleiding heeft Ageeth een eigen behandelmethode ontwikkeld, de zogenaamde JOY-therapie. Hierin combineert ze facetten vanuit de verschillende richtingen van yoga, Emmett-therapie, meditatie, Shiatsu Chinese massage e.d. om haar cliënten van pijnklachten, stress, spanning, burn-out af te helpen of ondersteuning te bieden. Veelal bestaat dit traject uit een kennismaking/intake en 3 individuele sessies van één uur. Afhankelijk van de ernst klachten kan de cliënt hierna instromen in bijvoorbeeld een yoga-groep.

Logo.jpg

Joy of you – vreugde van jou. Stel je voor dat steeds meer mensen vreugdevol en krachtig hun leven leiden, zonder oordelen en belemmeringen. Hoe zou de wereld er dan uitzien? Daarin wil Ageeth graag de inspirator zijn. “Ik ben iedere dag met yoga en het creëren van bewustzijn bezig. Zelf actief, maar ook in het lesgeven en begeleiden van anderen. Online doe ik dat met video’s op YouTube en op Facebook. Ik zie dat mensen momenteel meer open staan voor yoga. In ziekenhuizen ziet men ook steeds meer de zin hiervan in. Hier en daar wordt ook aan meditatie gedaan. Dat is een prachtige ontwikkeling. Dat was enige jaren geleden ondenkbaar.”

Heb je ook eens zin om een cursus te volgen bij Ageeth, neem dan contact met haar op.
Ook zonder klachten ben je van harte welkom.

_DSC8449.jpg

Meer informatie:
Kijk op             :          www.joyofyou.nl  of
bel Ageeth      :            06-204 55 44 7 of
mail                :           info@joyofyou.nl