Regio, Vrijwilligers

Vrijwilligers gezocht voor Humanitas Zomerkampen



humanitas-logo.gif

Heb jij nog geen plannen voor de zomer en zou jij een week lang willen inzette voor de kinderen die het zo hard nodig hebben om even de deur uit te kunnen, ben je 18+ dan zijn wij opzoek naar jou!

De coronapandemie is voor elk kind intens. Afgelopen jaar is duidelijk geworden dat samen spelen met vriendjes en vriendinnetjes en avonturen beleven – los van het gezin - belangrijker en waardevoller is dan ooit. Op kamp gaan met leeftijdsgenoten draait daarbij om het uitgedaagd worden grenzen te verleggen en talenten te ontdekken. Tijdens kampen zijn kinderen niet alleen fysiek bezig, maar ontwikkelen ze ook vaardigheden zoals verantwoordelijkheid nemen, uitdagingen aangaan en samenwerken met kinderen van verschillende achtergronden. Samenleven tijdens een kamp is van belang voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren en draagt bij aan de positieve gezondheid.

Humanitas organiseert elk jaar vakantieweken voor 400 kinderen van 6 t/m 14 jaar die door omstandigheden zelf niet op vakantie kunnen. Groepen van 40 kinderen en 14 man leiding beleven ‘DE’ week van het jaar. Met elkaar bedenk je wat er op he menu staat en werk je aan een programma vol avontuur.

We zijn opzoek naar groepsleiding, kooktalenten en vliegendekiepers. Wil jij het team komen versterken? Meld je dan via volgend mailadres d.ebbekink@humanitas.nl (Bij veel opleidingen bestaat de mogelijkheid om hier studiepunten voor te krijgen.)

-Het is de motivatie die telt!-