Sport

Penningmeester Veendam 1894 Steffen Swarts vertrekt



PhotoCollage_4394927516377295912.png
Steffen Swarts  - [ Foto Veendam 1894 ]

Na jarenlange trouwe dienst heeft Steffen Swarts besloten zijn functie als penningmeester van Veendam 1894 neer te leggen.

Reden voor dit besluit ligt in het feit dat Steffen onlangs Valkema Sport heeft overgenomen. Samen met collega Edwin Zuur en het team van Valkema Sport zal hij de komende periode al zijn tijd en energie steken in deze mooie sportzaak. Dit valt niet meer te combineren met zijn taken als penningmeester van de club.

Meer dan 10 jaar trouwe dienst
Met het vertrek van Steffen neemt Veendam 1894 afscheid van een heus clubicoon. Steffen begon in 2010 officieel als penningmeester en loodste de club, samen met zijn collega-bestuurders, door enkele zware periodes. Met zijn no-nonsense mentaliteit, in combinatie met een feilloos ondernemersinstinct, zorgde hij ervoor dat Veendam 1894 o.a. op het commerciële vlak en qua kantinebeleid grote stappen voorwaarts heeft gezet. Iets wat de club bepaald geen windeieren heeft gelegd en waardoor de grote klappen die de coronacrisis heeft veroorzaakt nog enigszins zijn op te vangen. Naast een kundige ‘puutholder’ kennen we Steffen tevens als een sociaal bewogen man, prettig in de omgang met altijd een luisterend oor voor een ieder. We zijn dan ook blij dat Steffen, ondanks het neerleggen van zijn functie, heeft aangegeven nog regelmatig onze prachtige club te bezoeken. Veendam 1894 is Steffen veel dank verschuldigd en zal, zodra de situatie het weer toelaat, op een gepaste manier afscheid nemen.

Patrick Bieze nieuwe penningmeester
Het vertrek van Steffen Swarts heeft het bestuur van Veendam 1894 binnen de eigen geledingen opgelost. Bestuurslid Patrick Bieze, in het dagelijkse leven werkzaam als accountant en tot voorkort verantwoordelijk voor de sponsoring, zal de functie van penningmeester op zich nemen. Vanwege het doorschuiven van Patrick is Alex Posthuma bereid gevonden om zitting te nemen in het bestuur, met als portefeuille sponsorzaken. Alex, reeds actief binnen de sponsorcommissie, zal deze functie op interim-basis bekleden en zich tijdens de komende ALV verkiesbaar stellen.