Nieuws

Plein senioren wooncomplex De Brug weer fleurrijk
dankzij vrijwilligers



IMG_0404.JPG

Bewoners van het wooncomplex De Brug hebben weer gezamenlijk de handen uit de mouwen gestoken voor het opschonen en netjes maken van het plein. De bloembakken zijn voorzien van fleurige bloeiende planten als geraniums, viooltjes, lobelia’s en begonia’s. Met daarnaast ook kleine sierboompjes als vervanging. Het woonzorgcentrum heeft de nieuwe beplanting met de benodigde potaarde beschikbaar gesteld.

IMG_0321.JPG

Initiatiefneemster Catrien Klaassens heeft samen met Jan, Stien, Gré en Minie de klus geklaard. Om 10 uur waren ze ermee begonnen, om drie uur was het resultaat te bewonderen. Naast de 5 vaste vrijwilligers helpen er ook altijd medebewoners mee.

IMG_0360.JPG

Catrien is als bestuurslid ook de organisator. En heeft ze betrokkenheid bij de diverse activiteiten die in de kantine en op het plein worden gehouden. Zo zijn er de optredens van bandjes en zangers als Grieto Hofman, Peter Broeze en Ebe Hulshof. Op de Vrijmarkt tijdens Koningsdag komen ook bezoekers van buiten.

IMG_0365.JPG

Normaal gesproken vinden er in de kantine ook allerlei activiteiten plaats. Vanwege corona kan dat voorlopig niet meer. Een kerstmarktje, de kerstviering en de Paasbrunch kon geen doorgang vinden. De sjoelbakken worden al lang niet meer gebruikt. Ligt de bingo en de rummikub stil, en de oudhollandse spelletjes (geleend van het AG Wildervanckhuis).

IMG_0371.JPG

Om de tijd een beetje door te komen heeft Catrien in de kantine een kleine bibliotheek opgezet. Naast de boeken worden er ook puzzels uitgeleend. Ze doet ook wel eens een keer een snertdag. Er staat een kleine vergoeding voor. Dan maakt ze snert of boontje soep. En last but not least zijn er de stamppot en de pannenkoeken dagen.

IMG_0390.JPG

Catrien is een echte duizendpoot. Ze bezoekt ook bewoners die in de lappenmand zitten. Trijnie Dol, oprichtster van de Voedselbank, helpt als vriendin van Catrien ook een handje mee. Ze vindt dat Catrien wel even in het zonnetje mag worden gezet. Ze vindt het ook jammer dat er zo weinig opkomst is. Daarom moet het een beetje gepromoot worden.

IMG_0400.JPG

Wooncomplex De Brug ligt met 40 tweekamerwoningen aan de westzijde van Veendam in Sorghvliet. Sommige bewoners van de groep wonen inmiddels zo’n 10 tot 15 jaar in De Brug. De oudste bewoonster is al 99.


 
Fotoalbum: