Nieuws

Nieuwe naam Kindcentrum Westerwinde VeendamNieuwe naam KC (2).JPG
Op de foto; Jenny Martijn (teamleider SBO) en Jantina Kuitert (teamleider SO)

Door: Peter Panneman

De nieuwe naam van het Kindcentrum aan het Boven Westerdiep in Veendam is bekend. Vrijdagmiddag werd de naam onthuld. Er waren vele inzendingen van buurtgenoten, ouders/ verzorgers en collega's. Een commissie heeft alle namen onder de loep genomen en gekeken wat het meest passend was en of er reeds een andere school in de buurt is met dezelfde naam en uiteindelijk gestemd. Met een grote meerderheid van stemmen is de nieuwe naam van de school Specialistisch Kindcentrum Westerwinde geworden. De inzending bleek van collega Fransisca Mulder te komen met de volgende motivatie: Het kindcentrum ligt voor een groot deel aan het Westerdiep.

Een "winde" is een plant met mooie bloemen, roze, witte of blauwe, die groeit langs akkervelden. Lang geleden waren er op de plek waar het KC staat ook akkers. Veendam is namelijk een lintdorp en bestond vroeger vooral uit het dorp wat lag tussen het Oosterdiep en het Westerdiep, de rest was landbouw en veen. De akkerwinde komt veel voor in Nederland en groeit op grazige plekken, akkerlanden, langs wegen en in de duinen. 

Westerwinde omdat de school aan het Westerdiep staat, er vroeger landbouw was en de bloemen staan voor onze kinderen. Allemaal verschillende kinderen (verschillende kleuren) die we stuk voor stuk  willen laten bloeien/ groeien tot prachtige bloemen/ jong volwassenen.

Westerwinde heeft een regiofunctie en vanuit verschillende gemeenten kunnen leerlingen S(B)O volgen. De meeste leerlingen stromen vanuit het reguliere Basisonderwijs in. Vanuit de Expertise Centra voor Jeugd en Gezin.