Nieuws

Drempels op onveilige kruising nabij Coop Wildervank



IMG_0014.jpg

Naar aanleiding van een paar brieven waaronder een brandbrief die zijn verzonden naar de Burgemeester en Wethouders, Leden van de Gemeenteraad en Commissie fysiek van de Gemeente Veendam vond een gesprek plaats met Henk Robben en een bewoner van de C.W. Lubbersstraat met de wethouders Schmaal en Wierenga (wethouders Verkeer) van de Gemeente Veendam.

Een groot aantal belangrijke zaken zijn aan de orde geweest, waaronder de verkeersveiligheid en de leefbaarheid voor de inwoners in de Gemeente Veendam.

Er is gesproken over de beruchte onveilige kruising nabij de Supercoop Apollolaan.

IMG_0069.jpg

Over dit onderwerp is inmiddels al meer dan 30 jaar gesproken terwijl de onveilige situatie nog steeds het onderwerp van de dag is. Bij regelmaat vinden er steeds aanrijdingen plaats.

Op de kruising moeten snelheid beperkende maatregelen worden aangebracht, waaronder het aanbrengen van een verhoogde drempel om de snelheid te beperken.

Snelheid beperkende verkeersmaatregelen
Er moeten technische snelheid beperkende maatregelen worden aangebracht, waaronder het aanbrengen van drempels en wegversmallingen. “Dit is onze inziens de beste oplossing, de snelheid naar beneden te krijgen.”

“Anderzijds moeten de weggebruikers een keuze maken een andere rijroute te kiezen, waaronder gebruikmaking van de nieuw aangelegde Industrieweg.”

IMG_0050.jpg

Oud- verkeersagent Henk Robben heeft aan de beide wethouders het voorstel gedaan voor het plaatsen van drempels in het wegdek van de onveilige kruising. Waar de weg overgaat van de Poststraat naar de Nijverheidsstraat, en vice versa. Het gaat erom dat de snelheid eruit gaat.

Het aanleggen van drempels is toegezegd. Er werd gevraagd of een plateau voldoende was. Dat is voldoende, maar wel op een niveau dat bestuurders er voor moeten afremmen. Anders heeft dat nog weinig zin. De snelheid voor de brug langs moet drastisch omlaag. Met bijkomend gevolg dat mensen meer zicht hebben op wat er van de brug afkomt, en uit de Apollolaan. Mensen krijgen meer zicht op de kruising. Waar de kruising een stuk veiliger van wordt.

Overlast aan bewoners door zwaar verkeer
Het zware vracht en landbouwverkeer wat dagelijks door de C.W. Lubbersstraat rijdt is ook duidelijk aan de orde geweest. De verkeersdruk is de laatste jaren zodanig toegenomen, dat het verkeersaanbod en het doorgaand verkeer niet meer past in de kom van Wildervank.

IMG_0052.jpg

De bewoners klagen over trillingen en scheuren in de gevels van hun woningen.

Bovendien staan ronkende lange rijen voertuigen vast vanaf de spoorwegovergang tot aan genoemde kruising (uitstoot uitlaatgassen).

Zebrapad
Ook is van groot belang dat een veilige voetgangersoversteekplaats wordt aangebracht, zodat de bewoners woonachtig in plan Oost met een druk op de knop veilig kunnen oversteken naar de plaatselijke supermarkt.

Robben had het idee al eerder geopperd. Hij heeft sterk het gevoel dat de gemeente hierin de aanpassingen wil doorvoeren.

IMG_0048.jpg