Nieuws

Hockeyclub MHC Daring eigen trainings-wedstrijdjes



IMG_0599.JPG

In competitie spelen met andere sportclubs is niet toegestaan. Wel mogen er sinds 3 maart onderlinge wedstrijdjes worden gespeeld binnen de eigen vereniging.

De Veendammer hockeyclub MHC Daring maakt er het beste van. Voor de verandering spelen de teams Dames 1 en Heren 1 op de zondag gemengde wedstrijden tegen elkaar. Uiteindelijk zijn het ook een soort trainingen. Zondag was dat met 16 personen. Ze zitten in de leeftijdsgroep van 18 tot een jaar of 25. Iedereen heeft er plezier in.

“We spelen niet de Heren 1 tegen de Dames 1. De samenstellingen wisselt steeds. Dan zit je een keer bij anderen in het team”, vertelt Robin Hietbrink van Heren 1. Normaal werden er geen gemengde partijtjes gespeeld.

IMG_0291.JPG

“Het is nu ook vooral leuk dat we weer kunnen. En dat merk je. Het is wel dat je even anderhalf uur weer de focus hebt. En dan weer even stoom kunt afblazen. Het is te merken dat er meer mensen op de trainingen komen.”

Op de maandag en de donderdag geven de trainers Hans Soepnel voor de heren en Paul de Jong voor de dames de normale trainingen. “We moeten wel een beetje ‘in shape’ blijven. Maar voor Coronatijd waren we natuurlijk echt specifiek aan het trainen voor de wedstrijden.”

“Maar iedereen was wel heel blij dat we weer konden. We zijn ook gelijk weer aan de bak gegaan. En nu kan dat mooi. Eerst was het natuurlijk een beetje spannend nog.”

IMG_0602.JPG

Tijdens het sporten hoeft niet de anderhalve meter worden aangehouden. Maar tijdens de pauzes en na afloop van de wedstrijd gelden de maatregelen meteen weer. Ook zijn er speciale looprichtingen aangebracht. De sportkantine, kleedkamers en douches zijn dicht.

Zodra de wedstrijden zijn gespeeld, en de trainingen voorbij, pakt iedereen zijn spullen en gaat meteen naar huis. Normaal was het elke zondag gewoon leuk en gezellig met een drankje in de kantine. Maar die is nu gesloten.

“Het is wel jammer hoor. Het sporten is natuurlijk leuk, maar de ‘after’ erna is net zo leuk. Gewoon plezier hebben van het kijken naar elkaars wedstrijden. En dan blijf je een beetje hangen. Zomers lekker in je T-shirt. Dat zijn de mooiste zondagen die er zijn. Dit is echt iets om weer naar uit te zien.”

IMG_0263.JPG

Robin (19) is meer dan 10 jaar lid en hockeyt al vanaf zijn zevende. Het zit allemaal in de familie. Zijn vader heeft gehockeyd en is thans de voorzitter. Ooms en tantes hockeyen, en zijn oma heeft er gehockeyd. Robin ging eens kijken en was gelijk verkocht.

MHC Daring is een club met meer dan 300 leden. De hockeyclub bestaat dit jaar (15 september) 96 jaar.