Nieuws

Boek Wildervank - Veenkolonioal pronkjewail
nu verkrijgbaarWildervank, presentatie boek 2.jpg

Het boek Wildervank - Veenkolonioal pronkjewail (€19,90) is uitgekomen. Samensteller Jo Tingen: ,,Vanwege de maatregelen ten gevolge van het coronavirus was er geen presentatie van dit gebonden boek met harde omslag, mijn twaalfde alweer.’’

Beeldgeschiedenis
In Wildervank - Veenkolonioal pronkjewail (128 pagina's en ruim 200 afbeeldingen waarvan het merendeel in kleur) komen het historische en het hedendaagse Wildervank samen. Een linker pagina toont een stukje Wildervank in het grijze verleden. Op een rechter bladzijde is te zien hoe dit dorpsdeel er anno 2021 uitziet. Op deze manier is een fraaie beeldgeschiedenis zichtbaar. Iedere situatie wordt vergezeld van een korte toelichting.

Grandeur
Wie de foto's bekijkt, ziet dat ook in Wildervank veel is veranderd. Jo Tingen: ,,In de loop der tijd zijn een hoop mooi ‘plaatjes’ verloren gegaan. Maar de nieuwere foto’s tonen ook de veerkracht van het dorp: bebouwing verdween, maar hiervoor kwam ook bebouwing terug. En dit is niet alleen verval, maar ook vooruitgang.’’ Maar wie goed kijkt, ziet tevens dat toch ook wel veel grandeur bewaard is gebleven: voorname woningen, draai- en ophaalbruggen en niet te vergeten het dubbele kanalenstelsel.

Waar verkrijgbaar?
Wildervank - Veenkolonioal pronkjewail is verkrijgbaar bij Jumbo Veendam aan De Reede, Primera Hiemstra in de Veendammer Winkler Prins Passage en bij de uitgever: Jo Tingen Public Relations, Zwarthalszwaan 8, Wildervank.