Nieuws

Mooie ideeën tijdens making-off Lutje Passion onlineIMG_0023.JPG

Maikel-Owen van Deest is de initiatiefnemer van de Lutje Passion in Veendam, die in 2015 voor het eerst plaatsvond. In 2020 kon vanwege Covid-19 de processie van de Lutje Passion geen doorgang vinden. Dit jaar is er een andere aanpak.

Op diverse plekken in Veendam zijn opnames gemaakt voor het uitzenden van een unieke online Lutje Passion. De opnames zijn door Maikel-Owen van Deest zelf gedraaid. Ook zaterdag zijn er beelden opgenomen. Voor de grote kerk en in de kerktoren bij het carillon. Daarnaast zijn er ook opnames gemaakt in het centrum van Veendam. En daarbuiten, er was voor de online opnamen meer keuze in mooie locaties.

Een aantal shots van de start kunnen pas op het allerlaatste moment en staan nog gepland. En een leader moet nog worden gemaakt.

IMG_0099.jpg

Van Deest: “Dit jaar was er meer tijd om ons beter voor te bereiden. Het idee is samen met Marielle van Leeuwen ontstaan en in gezamenlijkheid uitgewerkt. Er moest een draaiboek komen en opnameschema’s. En we hebben mensen gevraagd of ze met de processie mee willen doen.”

“Ook andere betrokkenen hebben ideeën ingebracht. Sommige ideeën waren al uitgedacht, andere ontstaan tijdens het draaien. Soms heel mooie dingen. Dat is heel leuk.”

Er zijn 10 vertellers met elk hun eigen verhaal. Van hun persoonlijke belevenis en wat het gevoel erbij is. Het zijn niet persé alleen mensen die gelovig zijn, het kunnen ook mensen zijn die met hun eigen beleving het Paasverhaal gewoon heel mooi vinden.

Op vrijdag zijn de opnames van het verhaallijn gemaakt die door de gehele processie heen loopt. Zaterdag zijn vooral de opnames gemaakt van de processie met Anne de Vries, Jasper Wiechertjes en Marielle van Leeuwen tijdens een echte rondgang. Het witte kruis is bijgevolg kleiner. Waarbij de anderhalve meter gewaarborgd is.

IMG_0153.JPG

De verhalenverteller Anne de Vries neemt de kijker mee in het totale verhaal van de processie. De kijkers worden meegenomen in het verhaal over de lijdensweg van Christus.

Naast de persoonlijke verhalen in het verhaallijn is er uiteraard ook de combinatie van muziek. De Passion is ook een muziekevenement. Medewerking is verleend door Erwin de Vries. En de Muntendammer zanger Rob Zigter waar een mooie clip mee is gemaakt. Als teksten van popnummers in de context van het verhaal van The Passion worden geplaatst kunnen ze een nieuwe betekenis geven.

De uitzending van de online processie op donderdag 1 april is vanaf 19:00 uur te volgen op SKV kanaal 996, RTV1, Parkstadveendam.nl en via diverse kanalen op YouTube en Facebook. Het beloofd een heel mooie en bijzondere uitzending te worden.

“Natuurlijk willen we ook graag dat mensen de aansluitende landelijke uitzending van The Passion op NPO 1 volgen in huiselijke kring. En dat willen we graag ondersteunen”, aldus Van Deest. Normaal wordt na de Lutje Passion de uitzending bekeken in Parkzicht.

IMG_0036.JPG