Nieuws

Met Footgolf voor 55+ lekker buiten bewegenIMG_0083.jpg

Op vrijdagmorgen hebben vierentwintig 55-plussers meegedaan aan Footgolf in het mooie Borgerswold. Stefan Smit, Keven Haan en Sven Oost van Veendam Beweegt hadden een mooi afwisselend parcours uitgezet over open terrein, bos en over de hoge bult.

Footgolf is een combinatie van wandelen, voetbal en golf. Tijdens de wandeling van ongeveer 2 kilometer waren er verschillende opdrachten te doen met een voetbal. Laagdrempelig, zodat iedereen mee kon doen met of zonder voetbal ervaring.

IMG_0066.jpg

Vanwege de Coronamaatregelen is er niet gezamenlijk gestart. Na iedere tien minuten vertrok een duo voor het houden van de onderlinge afstanden. In Borgerswold heeft men daarvoor ook alle ruimte. Ook was het praktisch voor het afstand houden van de ballen van de onderlinge duo’s.

Zeven gedeeltes in het parcours moest vanaf een pion met de bal worden afgelegd tot de volgende pion. Met zo min mogelijke passes onderweg voor zo weinig mogelijk punten. Zuiver een schot kunnen doen bracht zeker voordeel, eigenlijk net als bij golven. Bij een uitgesleten mountainbike-pad volgde de bal als vanzelf al het spoor.

IMG_0101.JPG

Op de bult hadden de deelnemers verder geen opdracht. De bal kon gewoon onder de arm blijven. Beklimmen is immers ook bewegen. 

Er was ook een mooie eindopdracht. Met de voetbal per voet, of per hand, zoveel mogelijk kegelpionnen omver schoppen/gooien. Een extra onderdeel door het team zelf toegevoegd. Met het kegelen moest er juist zoveel mogelijk punten worden gescoord. “Je moet een beetje creatief zijn”, aldus Stefan Smit. “En het is wel belangrijk om te blijven bewegen.”

IMG_0029.jpg

Na afloop kregen alle deelnemers een drankje, en een kleine versnapering voor onderweg naar huis.

Op 2 april gaat er weer een wandeltocht met hersenkrakers plaatsvinden tijdens weer een nieuw Ommetje Veendam. Waar jong en oud aan mee kunnen doen. Geen ommetje is hetzelfde.

IMG_0023.JPG

De Ommetjes zijn voor het wandelen in Coronatijd ontwikkeld. Maar na Coronatijd zullen de ommetjes, naast de andere activiteiten, blijvertjes zijn zolang mensen mee willen doen. “Er is heel positief op gereageerd. De mensen vinden het harstikke leuk.”

IMG_0077_2.jpg