Nieuws

Pannenkoekendag O.J.B.S. de OmmewendingIMG-20210319-WA0014.jpg
Foto's Ellen Hoogstra

Door Ouderraad O.J.B.S. De Ommewending

Vrijdag 19 maart 2021 is het weer de Nationale Pannenkoekendag. O.J.B.S. de Ommewending doet al jarenlang mee aan deze pannenkoekendag. Dit jaar dachten we dat het coronavirus roet in het eten zou gooien, maar er is een alternatief bedacht!

We vinden het als de Ouderraad van de school vervelend dat er zoveel mensen getroffen worden door het virus, plus de daarbij behorende eenzaamheid. Dat was een reden om ons ook dit jaar weer op te geven. We zijn als school de samenwerking aangegaan met woonservicecentrum De Breehorn. De pannenkoekendag wordt gesponsord door Koopmans en Tefal. Die bedrijven hebben ervoor gezorgd dat er bij De Breehorn dozen met daarin pannenkoekpannen, pannenkoekmix, tafelkleden en servetten bezorgd zijn. De kok van de Breehorn zal alle bewoners vrijdag voorzien van heerlijke pannenkoeken.

IMG-20210319-WA0015B.jpg

De school heeft een versierpakket ontvangen met raamsjablonen, kleurplaten, placemats en vlaggetjes. De kinderen hebben allemaal een mooie kleurplaat of knutselwerk gemaakt. Deze zijn verzameld en door een moeder die werkzaam is bij De Breehorn, daarheen gebracht. De Ouderraad van De Ommewending heeft een kleurplatenactie gekoppeld aan deze pannenkoekendag. Alle kleurplaten en knutselwerken worden per groep opgehangen in De Breehorn. Ook voorschool/peuteropvang De Papegaaitjes doet hieraan mee. Er is een groep van 6 bewoners gevraagd of ze deze kleurplaten willen beoordelen. Van elke klas komt een winnaar en deze winnaar zal vanuit de Ouderraad een prijsje ontvangen.

Om nog meer gezelligheid te kunnen creëren, zullen de leerkrachten een filmpje opnemen van de kinderen waarin wordt gezongen, gedanst of muziek gemaakt. Deze filmpjes worden ook getoond in De Breehorn, zodat we, ondanks dat we niet fysiek aanwezig mogen zijn, toch onze aanwezigheid kunnen laten zien!

IMG-20210319-WA0011.jpg

Om ook de leerlingen te verrassen, zullen ze vrijdag 19 maart allemaal een pak pannenkoekmix mee naar huis krijgen, zodat ze zelf met hun ouders pannenkoeken kunnen gaan bakken!

Ons inziens is dit een leuke manier om de ouderen in contact te kunnen laten staan met de jongeren. En laten we hopen dat we volgend jaar weer een pannenkoekendag kunnen vieren waarbij de kinderen weer pannenkoeken kunnen en mogen bakken voor de ouderen!