Nieuws

De PvdA Veendam deelt Ploumen Pluim uit
op Internationale Vrouwendag



BB3_9268 PvdA Riny vd Meer.jpg
 
Op Internationale Vrouwendag deelt de PvdA Veendam-Wildervank de Ploumen Pluim uit. De pluim wordt uitgedeeld aan vrouwen die actief deel uitmaken van de maatschappij omdat zij zich belangeloos inzetten voor doelen die belangrijk zijn voor ons allemaal.
 
Het is niet de eerste keer dat de PvdA deze pluim uitdeelt. In 2018 is de afdeling in Veendam hiermee gestart. Aanleiding voor deze Ploumen Pluim was de uitreiking van de Aletta Jacobs Prijs op Internationale Vrouwendag aan Lilianne Ploumen, vanwege haar inzet voor She Decides. She Decides is een organisatie die wereldwijd opereert en opkomt voor het recht van vrouwen en meisjes om over hun eigen lijf en leven te beslissen. 
 
Ook in 2019 is er een pluim uitgedeeld. Door de omstandigheden rondom COVID heeft de afdeling er afgelopen jaar geen aandacht aan geschonken. Maar met de juiste maatregelen is het voldoende veilig om dit jaar weer 3 Ploumen Pluimen uit te delen. 
 
Deze pluimen worden dit jaar geschonken aan twee actieve vrouwen van het beheerteam Buitenwoel. Deze dames vormen samen het beheerteam en regelen veel voor de wijk, ook in coronatijd. Zo bezorgden ze banketstaven rond de kersttijd, organiseerden een leuke paasactie in het voorjaar, werd er een prijsvraag uitgezet rond Halloween en gaan actief om met klachten of opmerkingen uit de buurt. Een echte hands-on mentaliteit.  
 
De derde pluim gaat naar Riny van de Meer, die al vele jaren actief is als voorzitter van het beheerteam Centrum. In alle wijken van Veendam zijn beheerteams actief, die ook in coronatijd blijven verbinden in de buurt. Zij zijn de ogen en de oren van de wijk en overleggen regelmatig met instanties en de gemeente over de leefbaarheid in de wijk. Riny is tevens voorzitter van de koepel van de beheerteams, het Bewoners Overleg Veendam (BOV) en van de commissie Huurzaken - waarmee ze opkomt voor de belangen van de Veendammer huurders. 
 
De PvdA is trots op deze vrouwen en zij verdienen een Ploumen Pluim!