Nieuws

Doe mee met de 'Ommetje Veendam Wandelquiz'



IMG_0114.jpg

Door de huidige corona maatregelen komen steeds minder mensen in beweging. De gemeente Veendam heeft hiervoor een simpele, maar leuke oplossing. Meedoen met de Ommetje Veendam Wandelquiz. Het is een wandelactiviteit van Veendam Beweegt die perfect past binnen de huidige corona maatregelen. Zowel jong als oud kan meedoen aan deze 4 kilometer ommetje (rondje).

Zaterdagochtend om 10 uur was de eerste editie van start gegaan. Er hadden zich 25 deelnemers van alle leeftijden aangemeld. Onderweg was er een koffieplek.

Ommetje Veendam zonder de wandelquiz is eind januari gestart. Inmiddels lopen in Veendam al 275 mensen mee in de groep van Veendam Beweegt. Iedere dag een ommetje van 20 minuten stimuleert de hersenen en zorgt voor een betere fysieke en mentale gezondheid.

IMG_0117.jpg

Inwoners van de gemeente Veendam worden gestimuleerd om elke dag een ommetje van 20 minuten te maken. Waarbij iedereen mee kan doen. Voor deelname moet de app Ommetje worden gedownload. Via deze app kunnen mensen bij zich de groep Veendam Beweegt aansluiten.

Bij de Ommetje Veendam Wandelquiz editie krijgen drie deelnemers met de meeste punten eind maart een prijs. Ook dit gaat via de app. Tijdens de wandeling van 4 kilometer komen de deelnemers onderweg 13 vragen tegen. De vragen gaan over de app Ommetje, de omgeving en over het water dat de deelnemers onderweg tegenkomen. Water-gerelateerde vragen zijn ingebracht door Hunze en AA’s.

IMG_0134.jpg

Op een routekaart staat aangegeven waar de deelnemers de 13 quizvragen kunnen vinden. Hoe meer ommetjes er tot 31 maart worden gemaakt, hoe meer punten er kunnen worden verzameld. En om zo hoog mogelijk op de ranglijst te komen.

Ommetje Veendam komt voort uit het initiatief Ommetje, dat bedacht is door neuropsycholoog Erik Scherder (bekend van TV) samen met de hersenstichting. Elke dag een ommetje maken zorgt voor een betere fysieke en mentale gezondheid. Ook zorgt het ervoor dat het helpt onthaasten en verbetert het de productiviteit en creativiteit.

Meedoen is geheel gratis. Download de app Ommetje van de hersenstichting en maak een account aan.

IMG_0165.jpg

Naast dat het goed is voor de gezondheid, zit er een uitdagend wedstrijdelement in. Maak jij meer ommetjes dan de buurman of buurvrouw? Of ga jij samen de strijd aan met een vriend of vriendin, je vader of moeder? Voor de drie hoogste plekken op de ranglijst worden er cadeaubonnen beschikbaar gesteld, te besteden bij lokale ondernemers.

Win jij straks een leuke prijs ter waarde van €75,- €50,- of €25,-? Download de app en doe mee aan Ommetje Veendam! Je kunt daarna direct starten met je eerste ommetje.

Nienke en Marieke doen normaal de sportschool. Maar ze zijn redelijk snel begonnen met lopen. “We hebben allebei ook online les. En dan is het wel leuk om er op uit te gaan. En dit is een keer wat anders. De app houdt het aantal kilometers bij en de tijd.”

IMG_0175.jpg

Magda en Margriet zijn wandelliefhebsters. “We lopen sowieso al veel. Maar vinden dit heel leuk om het quizelement. We zijn zwemvriendinnen, en zwemmen normaal elke week. Maar dat kan nu niet. Daarom gaan we meer lopen.”

Een van de vragen ging over hoe de gekleurde huizen in Wildervank worden genoemd. Ze hadden nog niet gekozen. Aan regenboogwijk wordt gedacht vanwege de diverse kleurtjes. De andere deelneemster denkt smurfendorp, omdat blauw overheerst. 

Oma, twee dochters en drie kleinkinderen doen aan meer ommetjes mee van Veendam Beweegt. Haar zoon is een van de organisatoren. De Wandelquiz is als extra toegevoegd.

IMG_0047.jpg