Nieuws

Zaterdag 27 februari gaan de ‘deuren’ open van Oxygym VeendamFoto persbericht.png

Actie fitnessbranche: ‘Stilzitten is geen optie’
Zaterdag 27 februari 2021 gaan de ‘deuren’ open

Ondernemer Jan Orsel van club Sportcentrum Oxygym neemt aanstaande zaterdag 27 februari deel aan de actie van de fitnessbranche: 'stilzitten is geen optie’. Honderden fitnessclubs in Nederland bieden op zaterdag 27 februari aanstaande buiten een coronaproof training aan met als doel de noodzaak van de heropening van de sportscholen breed onder de aandacht te brengen. Deze actie sluit aan bij de landelijke campagne waarbij wordt ingezoomd op de drie miljoen Nederlanders die door de sluiting van de fitnesscentra omwille van de coronamaatregelen het afgelopen jaar niet of beperkt naar de sportclub konden.

“Door de lockdown zijn meer dan 2500 fitnesscentra in Nederland al enige tijd gesloten; ook onze club Sportcentrum Oxygym. Sport en fitness zijn bewezen zeer belangrijk voor zowel de lichamelijke- als de mentale gezondheid. Ruim drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool en nu niet de regie kunnen nemen over hun eigen gezondheid willen weer bewegen. In de sportschool. Binnen. Veilig en op afstand. Volgens Jan Orsel is stilzitten in tijden van nood nooit een optie."

De gevolgen van inactiviteit op de fysieke en mentale gezondheid zijn legio:

  • overgewicht
  • toename van buikvet
  • verhoogde bloeddruk
  • verhoogde cholesterol
  • diabetes type 2
  • hart- en vaataandoeningen
  • stress, depressie en burn-out
  • verminderde immuniteit

“Wij als fitnessondernemers begrijpen niet waarom wij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie willen wij als fitness-sector een noodkreet slaken. Het is hoog tijd dat de Nederlanders weer kunnen gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid. Sportscholen zijn de ideale omgeving om in te bewegen. Fitness is de enige bewegingsvorm waarbij de oefendosis van kracht en cardio kan worden aangepast aan de doelstellingen, mogelijkheden én beperkingen van elk individu; mede dankzij deskundige trainers en moderne faciliteiten. Drie miljoen Nederlanders weten hoe belangrijk dat is en daarom doen wij zaterdag mee!”, aldus Jan Orsel.

Vind jij ook dat we zo snel mogelijk weer open moeten?
Kom dan aanstaande zaterdag tussen 0900-1300 uur een half of heel uur sporten.  Wij bieden buiten de mogelijkheid om met toegestane hoeveelheid deelnemers in roulatie een vuist te maken voor heropening van de sportclubs in het belang van de volksgezondheid. Uiteraard zullen tijdens deze dag alle corona maatregelen in acht worden genomen.