Nieuws

Online open Winkler Prins groot succesWinklier Prins - Online open huis 266x398mm.jpg

Vanwege de coronamaatregelen kon scholengemeenschap Winkler Prins niet zoals gebruikelijk de deuren van de school wijd open zetten voor een open huis. Daarom organiseerde de school een online variant. Het bleek een schot in de roos!

Ineke Jager, directeur van het brugjaar van Winkler Prins, vertelt: “Het liefst hadden we toekomstige brugklassers en hun ouders net als anders in de school ontvangen. Om sfeer te proeven, kennis te maken met docenten en een indruk te krijgen van de school. Al snel was duidelijk dat dat gezien de coronamaatregelen moeilijk zou worden. Toen zouden we met een speciale Winkler Prins-bus langs de scholen gaan. In de bus konden groep 8-leerlingen filmpjes bekijken, proefjes doen en vragen stellen aan docenten. Maar ook dat kon niet doorgaan. Dus werd het een online open huis.”

Chatten met docenten
Belangstellenden konden op 17 februari inloggen via www.winklerprins.nl/onderwijs/brugklas en presentaties bijwonen. Bijvoorbeeld over het groeimodel van Winkler Prins, waarbij leerlingen instromen op een bepaald niveau maar tegelijkertijd ook op een hoger niveau kunnen meedoen. Over het gebruik van de iPad in de lessen, ondersteuning voor leerlingen met dyslexie, verrijking voor sporters en hoogbegaafde leerlingen, enzovoort. Ineke: “De presentaties werden gegeven door onze eigen docenten en vragen van deelnemers werden meteen meegenomen. Het was een groot succes!”

Winkler prins-bus
Ineke was de dag ervoor nog met de WP-bus langs de scholen gegaan om tasjes met informatie over Winkler Prins uit te delen aan achtstegroepers. “Daardoor wisten de meeste leerlingen en hun ouders wat ze van het open huis konden verwachten. Werkelijk honderden mensen hebben ingelogd en deelgenomen. We hebben veel positieve reacties gehad.” Wie het open huis heeft gemist, kan de presentaties terugkijken op www.winklerprins.nl/onderwijs/brugklas.