Nieuws

Peuterwerk sluit locaties Veendam en Pekelatoys-3675934_1920.jpg
Fotograaf Alexander Vollmer

“Aanhoudende coronapandemie laat geen andere optie”

De (duur van de) coronapandemie heeft economische gevolgen voor de kinderopvangsector. Na een lange periode van aanpassen en zoeken naar oplossingen heeft de directie van Peuterwerk ervoor moeten kiezen de werkzaamheden in de gemeente Pekela en Veendam met ingang van 10 juli 2021 te stoppen. De locaties van Peuterwerk worden dan gesloten.

Terugloop aanmeldingen en vve-indicaties
De sterke terugloop van het aantal kinderen op de peuteropvang is hiertoe de aanleiding. Dat geldt voor de reguliere inschrijvingen en voor de kinderen die met een vve-indicatie bij Peuterwerk komen. De financieringsvorm ‘geld volgt kind’, die in de gemeenten Veendam en Pekela wordt gehanteerd, betekent dat Peuterwerk per geplaatst kind wordt betaald. Daarom is het belangrijk dat de groepen voortdurend en gegarandeerd vol zitten.

Sinds de start van de coronapandemie is er een terugloop in aanmeldingen, maar gaat de uitstroom naar groep 1 van de basisschool gewoon door. Er zijn geen vooruitzichten op snelle verbetering van deze situatie. “Helaas kunnen wij niet anders dan deze beslissing nemen. Deze sector heeft het de periode voor de kiezen gehad.” benadrukt directeur Angelique Smid. “Ik heb grote bewondering voor de manier waarop de medewerkers van Peuterwerk daarmee omgaan. We zullen ons de komende tijd voor de kinderen blijven inzetten zoals we dat altijd hebben gedaan. En zorgen dat zij en hun ouders met een goed gevoel kunnen terugkijken op hun tijd bij Peuterwerk.” 

Gesprekken met overnamekandidaten
“We hebben, in goed overleg met de gemeenten, de ouders van onze peuters op de hoogte gesteld van deze moeilijke beslissing” vertelt Angelique. De komende tijd gaat Peuterwerk in gesprek met potentiele overnamekandidaten, om de peuteropvang in Veendam en Pekela in de toekomst doorgang te laten vinden. En voor continuïteit te zorgen voor medewerkers, kinderen en hun ouders.