Nieuws

Sportplein: Geef een rondje voor de zaak!Rondje voor de zaak poster liggend_resize.jpg

Sinds het uitbreken van de coronapandemie is het net als in alle andere horecagelegenheden al enige tijd rustig in Sportcafé Sportplein. Geen welverdiende biertjes meer met je teamgenoten na het sporten, spontaan een drankje met vrienden en vriendinnen is er niet meer bij, feestjes en pubquizzen behoren niet meer tot de wekelijkse uitjes, evenals het met vrienden voetbal kijken in de plaatselijke kroeg…

Sportplein mogelijk tot na de zomer gesloten
Net als voor alle cafés, kroegen en overige nachthoreca zijn de vooruitzichten op perspectief al geringe tijd 0,0%. Daarentegen zijn de inkomsten voor deze zogeheten 'natte horeca' met bijna 100% weggevallen gedurende het afgelopen jaar. Voor vele cafés, kroegen en andere nachthoreca is het logischerwijs inmiddels 5 voor 12, zo ook voor Sportcafé Sportplein. “Wij als sportcafé zijnde moesten destijds als één van de eerste de deuren sluiten, en zullen naar verwachting onderaan staan op de routekaart voor de heropening. De verwachting is dan ook niet dat wij voor de zomer onze gasten weer kunnen verwelkomen in Sportplein.” ‘aldus eigenaar Rob van Loenen

Al bijna één jaar gesloten
Waar diverse restaurants en dagzaken tijdens deze coronapandemie met vele mooie initiatieven komen, zitten vele eigenaren van cafés en kroegen al bijna een jaar met de handen in het haar. Omdat er praktisch geen mogelijkheden liggen voor deze tak binnen de horeca. Mooie initiatieven als afhaalmenu’s, dinerboxen en ga zo maar door liggen niet binnen de mogelijkheden van caféhouders. Dit is simpelweg niet de tak van sport van de nachthoreca. Daarnaast is gebleken dat dergelijke livestreams met muziek, online quizzen of een box met speciaal bieren verreweg de lading niet dekt.

De noodklok luiden
Via deze weg zijn wij genoodzaakt de noodklok te luiden. Naar verwachting zal de 'natte horeca' waaronder wij vallen nog maanden gesloten blijven. Dat betekent dat het perspectief op inkomsten uit blijft, waar de vaste lasten wel gewoon door blijven lopen. Uiteraard maken wij gebruik van de mogelijke steunmaatregelen vanuit de overheid. Echter kunnen met de verkregen steunmaatregelen vanuit de overheid die doorlopende vaste lasten niet gedekt worden. Op de huidige manier zal een groot deel van de cafés, kroegen en andere nachthoreca in steden en dorpen uit het straatbeeld verdwijnen.

Geef een rondje voor de zaak
Waar jullie als vaste gasten normaal gesproken wel eens een ‘rondje van de zaak’ krijgen, doen wij vandaag een oproep aan jullie om een ‘rondje voor de zaak’ te doen. Dit is een virtueel rondje waarmee jij je plaatselijke café in deze barre tijd steunt. Met de crowdfunding-actie 'Geef een rondje voor de zaak' hopen wij het hoofd boven water te kunnen houden, om hopelijk snel weer voor jullie klaar te kunnen staan. Vele handen maken licht werk, samen staan we sterk!" aldus team Sportcafé Sportplein.

Geef ook een rondje voor de zaak via: indoorcentrumveendam.nl