Nieuws

Ondernemers verrast
met banners en posters in centrum Veendam152039912_3606360696065933_6088580135065779040_n.jpg

De ondernemers in het centrum van Veendam die vrijdagmorgen hun winkel opende voor click en collect werden verrast met banners en posters. "Vooral verrast omdat we niet weten wie deze banners heeft opgehangen" aldus Joseph Kremer, voorzitter van de lokale ondernemersvereniging.
 
Natuurlijk willen wij graag open! Onze winkels zijn er om klanten te inspireren, adviseren en te helpen. We doen dagelijks ons uiterste best om de klanten te kunnen blijven helpen zoals met afhalen, thuisbezorgen, advies aan huis, promotiefilmpjes op sociale media en nog veel meer. Ondanks deze extra diensten spreken wij steeds vaker ondernemers die het hoofd niet meer goed boven water kunnen houden. Dit baart ons enorm zorgen! De ondernemersvereniging roept daarom op om de lokale ondernemers te steunen en zoveel mogelijk lokaal de aankopen te doen.

11111111111111.jpg

Centrummanager Geert te Velde benoemd de noodzaak van perspectief. “Ondernemers hebben duidelijkheid nodig”. Winkels zijn alweer 8 weken dicht en de horeca zelfs al bijna 5 maanden. Daarbij vraagt hij ook de hulp van de lokale overheid, provincie, belangorganisaties en natuurlijk Den Haag. Veendam heeft een mooi uniek centrum. Met de juiste hulp en extra aandacht kunnen we hier samen bovenop komen. Daarvoor moet de lockdown natuurlijk ook snel stoppen zodat ondernemers weer ruimte krijgen om te ondernemen. Veendam heeft in de maanden voor de lockdown bewezen dat dit veilig en verantwoord kan dus wij zeggen: “GO!!”