Nieuws

Schaatsplezier als uitlaatklepIMG_1359.jpg

Het was zondag nog even genieten op de plekken waar geschaatst kon worden op de wateren in de gemeente Veendam. Door de vrieskou van afgelopen week waren deze voldoende dichtgevroren om veilig te schaatsen. Daar werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

IMG_1775.JPG

De ijsbanen waren als eerste open. Daarna werd ook als vanouds geschaatst op vijvers en veel plekken op het Westerdiep en Oosterdiep. Schaatsers bewogen in slierten over het ijs van het Langeboschmeer en in Borgerswold. Met het mooie decor van de gekleurde huizen en het park Borgerswold. Het gaf echt het nostalgische wintergevoel.

IMG_1613.JPG

Afstand houden met al die ruimte was prima te doen.

Aan het water op de weg langs de sneeuwhopen was zondag al te zien dat de februarizon steeds meer kracht krijgt. Maar dat bracht ook heerlijk schaatsweer mee.

IMG_1696.jpg

Een vriendenclub van 7 personen organiseert in de weekenden, wanneer hun baan het toelaat, allerlei leuke dingen. Het zijn activiteiten als het maken van uitstapjes, en gaan ze met z’n allen op vakantie. Ze komen uit Pekela, Stadskanaal, Eerste Exloërmond en Zuidwending. Wesley en Donny kennen elkaar vanaf hun negende al van de Voetbalvereniging FC Pekela 2000 van 12 jaar geleden. Jet, Stanley, Sanne, Celine, en Willem zijn erbij gekomen via de Winkler Prins, de Noorderpoort en van werk. En is er een hecht vriendengroepje ontstaan.

IMG_1636.JPG

Het schaatsen in Borgerswold was ook een mooi uitje. Klapstoelen waren op het ijs neergezet voor de pauzes. En een grote tas met drinken en lekkers was mee.

Het schaatsen was ook een verademing, eigenlijk een soort uitlaatklep na de maanden van beperkingen.

IMG_1528.JPG

’s Nachts had het nog licht gevroren, maar maandagmorgen was de dooi ingetreden en was het gaan regenen. De schaatsen zijn weer in het vet, wachtend op weer een nieuwe winter. En hopelijk dan zonder Covid-19.


 
Fotoalbum: