Nieuws

Winkler Prins Veendam vraagt ouders alert te zijn



wp logo.jpg

Sinds woensdag worden op social media onder jongeren oproepen gedaan om bijeen (coronaprotest) te komen in Veendam. Directeur Vinke van de Winkler Prins heeft op verzoek van de jeugdpolitie Veendam alle ouders en verzorgers per email op de hoogte gebracht.

“Het advies van de politie is om met uw kind(eren) over de dreigende situatie in Nederland van de afgelopen dagen te praten en uw zoon of dochter binnen te houden. Bespreek ook met uw kind(eren) dat het doorsturen van dergelijke oproepen een strafbaar feit is, namelijk opruiing. De school wil op deze manier samen met u voorkomen dat kinderen de wet overtreden, en hij of zij terecht komt in situaties waarvan we de afgelopen dagen de afschuwelijke beelden in andere steden hebben gezien.”

Afgelopen dinsdag werden mensen opgeroepen via Instagram voor een protest bij het treinstation van Veendam om 20:15 uur. De gemeente had handhaving ingezet voor een toeziend oog.  In totaal kwamen er 3 personen op deze afroep af, en die gingen al snel weer richting huis.