Nieuws

Angelique van der Veen maakt van hobby haar werk
met Angels Design



IMG_0008.jpg

Angelique van der Veen is door een diep dal gegaan. Maar met het opzetten van Angels Design, haar reclamebedrijfje voor belettering en bestickering, heeft ze een grote ommezwaai gemaakt.  

Angelique werkte zeven dagen in de week in de horeca. Ze wist niet anders. Tot ze in 2019 op nieuwjaarsdag opstond met veel pijn in haar been. Door twee tegenstrijdige diagnoses kwam ze tussen wal en schip terecht.

De huisarts had vanwege de klachten aanvankelijk aan een zweepslag gedacht door overbelasting. Haar fysiotherapeut vermoedde een trombosebeen. De echo in het ziekenhuis bracht duidelijkheid en was er de doorverwijzing naar de spoedeisende hulp.

Het bleek een erfelijke vorm van trombose te zijn. Zijzelf, en ook haar ouders, hebben daar geen weet van gehad. Helaas is er blijvend letsel ontstaan en moet ze ermee leren leven. Er is constant de gang naar de fysiotherapie en het ziekenhuis. Er is wel veel baat bij een compressietherapie die thuis zelf kan worden aangebracht tot aan haar knie. Het pompt zich op met lucht, en loopt weer leeg om de circulatie van de bloedsomloop te stimuleren.

De bodem was onder haar voeten weggezakt. Haar werk in de horeca kan ze niet meer doen. Geen baas die haar zo zou willen hebben. “De muren gaan op je afkomen, je word depressief, je kunt niet wat je wil. Door corona kom je ook niet verder met onderzoeken. Je daalt steeds verder en verder.”

IMG_0004_0.jpg

Tot Angelique de ingeving krijgt om van haar hobby haar werk te maken. “Mijn man zei, waarom niet. Je hebt alle benodigdheden ervoor, probeer het gewoon. Doen wat ik kan om me nuttiger te kunnen voelen en weer gewaardeerd. Mijn dagindeling kan ik invullen naar hoe ik mij voel.”

“Van het leven genieten en niet bij de pakken neerzitten. Doen wat je denkt te kunnen doen om het positieve te behouden. En een beetje lef hebben. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat geeft de drive om verder te gaan. In deze tijd heb je dat ook wel nodig.”

Met de inschrijving bij de KvK is Angelique vanaf 1 januari officieel met Angels Design gestart. Inclusief een online webshop met alle bijbehorende dingen. “Ineens ben je dan een ondernemer. Na exact 1 jaar vanuit de ziektewet kijkend wat haalbaar is.”

Het beletteren van een bedrijfswagen van Instituut Mijnbouwschade Groningen was haar eerste grote klus. Ervaring had ze eerder al opgedaan met het beletteren van crossauto’s, een hobby van haar man Paul en dochter Saskia.

Daarnaast zijn de toepassingen heel breed. De diensten van Angels-Design richt zich op het beletteren en bestickeren van heel uiteenlopende oppervlakten. Beprinting op naambordjes, foto's op leisteen en glas. De print wordt met het te bedrukken materiaal in de drukpers gezet en onder hoge druk en temperatuur letterlijk op het materiaal gedrukt. Speciale coating beschermt tegen verkleuring. Verder zijn er de gepersonaliseerde producten als rompertjes, T-shirts, sokken en een joggingpakje voor kinderen. Voor Ashido Karate zijn mondkapjes bedrukt met hun naam.

Bij de KvK is advies gevraagd waar het beste onbedrukte basic kleding besteld kan worden. Angelique  wordt begeleid voor het rechtstreeks online bestellen. De kledingwinkels zijn ook gesloten dat een probleem met zich meebrengt. Haar hoop is op onbedrukte kleding waar haar eigen label in kan.

IMG_0012.jpg