Nieuws

Helpt u mee als stembureaulid in gemeente Veendam?input.jpg

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronamaatregelen zijn meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Voor het werken op het stembureau ontvang je een vergoeding.

Wat doet een stembureaulid?
Een stembureaulid neemt zitting op het stembureau en zorgt dat de stemming goed loopt, doet lichte administratieve werkzaamheden en helpt met het naleven van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Per stembureau wordt er gewerkt in twee teams met vastgestelde bloktijden. Dit houdt in dat er een ochtendteam (van 07.00 uur tot 14.00 uur) en een middagteam (van 14.00 tot 21.00 uur) aanwezig is. Na 21.00 uur wordt van het ochtendteam verwacht dat zij helpen bij de stemopneming (het tellen van de stemmen). Medewerkers van een stembureau krijgen vooraf een (digitale) training van de gemeente.

Vergoeding voor medewerkers stembureau
Als medewerker van het stembureau ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding varieert en hangt af van je werkzaamheden. Deze vergoeding is niet belastingvrij, maar wordt meegerekend bij de inkomstenbelasting.

Aanmelden als stembureaulid
Ben je 18 jaar of ouder en wil je bij de verkiezingen je steentje bijdragen? Meld je dan nu aan!