Nieuws

Oliebollenactie Voorwaarts VeendamIMG_1853.jpeg

Oudjaarsactie Muziekvereniging Voorwaarts Veendam:
‘Coronaproof oliebollen bestellen en daarna afhalen via onze drive-thru.’ 

Een interview met voorzitter Robert van Dijk.

“Dit jaar bestaan we een eeuw! Een jaar wat vol had moeten zitten met festiviteiten, gezelligheid en muzikale lol. Helaas hebben we alle activiteiten uit moeten stellen naar 2021. Om de financiële schade voor 2020 enigszins te beperken, gingen we op onderzoek of en hoe we onze oudjaarsactie veilig door konden laten gaan. 

Onze penningmeester Erwin Kuiper heeft hiervoor een plan bij de gemeente Veendam ingediend. Voorwaarts organiseert namelijk al jaren, voor omwonenden en leden, de oudjaarsactie in samenwerking met een bakkerij. Het plan voor onze ‘drive-thru’ is doorgenomen met de gemeente en goedgekeurd.

Hoe ziet jullie drive-thru eruit? 

Onze oudjaarscommissie heeft aan van alles gedacht. Eerste punt was de regels van het RIVM naleven. Al onze leden dragen mondkapjes en handschoenen. Daarnaast heeft onze oudjaarscommissie geregeld dat er bij de poorten leden staan om klanten te verwijzen naar het juiste loket. Bij het eerste loket kan men betalen via de pin-automaat en bij het tweede loket worden oliebollen en andere producten afgehaald. Onze commissie heeft de pin op een stok gemaakt, waardoor de 1,5 meter ruimschoots wordt gewaarborgd. De klant kan het raam open doen, uitstappen is dus niet nodig! Er kan ook contactloos worden gepind. Na elke pin-actie wordt onze pin gedesinfecteerd. Na de betaling zetten we de bestelde producten in de kofferbak of op de achterbank. Op de fiets of lopend afhalen is ook mogelijk. Herbij geldt ook afstand houden en aansluiten in de rij. 

Hoe kunnen mensen de producten bestellen?

Van Dijk geeft aan dat ook het bestellen dit jaar anders is. We werken volledig coronaproof met een digitaal bestelformulier en tijdvakken. Het bestelformulier is te vinden op www.voorwaartsveendam.nl. Ook hebben we een lekker assortiment aan producten. Naast oliebollen met of zonder krenten, kunt u ook kiezen voor een lekkere appel- of ananasbeignet, kersenflap of kwarkini. Uw bestelling via de website moet wel uiterlijk op woensdag 30 december 2020 bij ons binnen zijn. Op donderdag 31 december kunt u dan de bestelde producten afhalen via de ‘drive-thru’ van Voorwaarts, aan de Schippersstraat 30 Veendam. Losse verkoop is vanwege de veiligheidsmaatregelen die dag niet mogelijk.

Namens onze vereniging bedank ik u alvast voor uw bestelling. Ik wens u alvast fijne feestdagen toe en ik zie u graag op afstand op donderdag 31 december 2020!”