Nieuws

Tweede deel voetbalboek Klaas Fleurke
met opzienbarende reconstructieIMG_0125.JPG

Inlezen, interviewen, schrijven, schrappen, schaven, en sparren met zijn meeleespanel. Voor de schrijver en supporter Klaas Fleurke was het weer een hele klus. Maar na bijna drie jaar ploeteren en zwoegen mag het resultaat er binnenkort zijn. Begin 2021 komt het tweede deel uit van zijn boek ‘De Langeleegte huilt’, waarin hij voortborduurt op zijn succesvolle eerste deel.

“Het resultaat mag er straks zijn”, aldus de auteur. “Het heeft veel tijd gekost en verdien er geen rooie cent aan, maar dat heb ik er graag voor over. Het is nu eenmaal een hobby van me om mooie (persoonlijke) verhalen te maken. En het geeft veel voldoening als lezers dat kunnen waarderen.”

1_2.jpg

Uit een omvangrijk aanbod van bijpassende foto’s zijn de rechtmatige bronnen achterhaald. En zit Fleurke momenteel in de fase van het controleren van de drukproeven.    

Naar verwachting zullen de (regionale) voetballiefhebbers blij verrast worden met wederom een serie van lezenswaardige verhalen over de voormalige profvoetbalclub van Veendam. Met als ondertitel: Meer verhalen over de opkomst, glorietijd en ondergang van het profvoetbal in Veendam.

IMG_2034.jpg

In dit vervolgboek neemt de oud-onderwijsman de lezer opnieuw mee langs diverse hoogte- en dieptepunten in de historie van de voormalige betaalde voetbalclub Veendam. Waarbij vooral het ondergangsverhaal een nadere beschouwing krijgt. De ontmanteling van de bekendste cultclub van Nederland in retroperspectief. Vele vragen die in het eerste deel onbeantwoord bleven, worden in dit boek wél beantwoord.

Het rondje langs de verschillende velden in de organisatie van betaald voetbalclub Veendam en zelfs daarbuiten levert verrassende verhalen en nieuwe inzichten op. Bekende en minder bekende betrokkenen halen in het tweede deel van ‘De Langeleegte huilt’ uit en schieten meestal raak.

IMG_0063.JPG

Voor de ware voetballiefhebber is dit daarom een must read, waarbij het profavontuur aan De Langeleegte tot leven komt via exclusieve interviews en foto’s. De auteur is er als geen ander in geslaagd de cultstatus van deze profclub verder te doorgronden, hetgeen leidt tot een opzienbarende reconstructie. Waarom ging het uiteindelijk, na bijna 59 jaar, tóch mis?

Iemand die het schrijfproces van de auteur professioneel heeft begeleid en beoordeeld, vindt dat de schrijver met dit vervolgdeel een ‘stevig verhaal’ heeft neergezet. Een bekende burgemeester, die het voorwoord heeft geschreven, schrijft dat Klaas Fleurke met dit boek een nieuw, prachtig exemplaar toevoegt aan alle werken die er tot dusver zijn verschenen over bvo Veendam.

IMG_0174.JPG

“Hij laat mensen vanuit verschillende geledingen van binnen én buiten de club aan het woord. Er ontstaat een fraaie caleidoscoop van mensen die de club allemaal op hun eigen wijze hebben beleefd.”

De definitieve titel van het boek blijft vooralsnog een verrassing. De schrijver wil alleen kwijt dat het verwijst naar een hoopvolle toekomst.

Het verhalenboek zal met een omvang van ongeveer 400 bladzijden in ieder geval veel lees- en kijkplezier opleveren.


 
Fotoalbum: