Nieuws

Duizendste uitzending van radioprogramma BlueprintIMG_0003.jpg

Het radioprogramma Bleuprint van Thomas Kaldijk wordt al sinds 1998 uitgezonden. Eerst bij Radio Parkstad en na de fusie met RTV Stadskanaal sinds 2016 op RTV1. Afgelopen vrijdag is vanuit de studio in Veendam de duizendste aflevering van Bleuprint uitgezonden.

IMG_0018.jpg

Helaas zonder een geweldige Nederlandse band die ervoor uitgenodigd was. De band kon naar Veendam worden gehaald met financiële steun van de Stichting Wildervank Fonds en de provider SKV. Maar ook hier was Covid-19 de grote belemmerende factor.

IMG_0007.jpg

Bleuprint was bij Radio Parkstad / RTV1 waarschijnlijk het langstlopende muziekprogramma. Waarin muziekstijlen als soul, blues, country en rock ’n roll ten gehore worden gebracht. Het zijn in traditie gewortelde muziekstijlen met hart en ziel uit verleden en heden.

IMG_0014.jpg

De naam Bleuprint is door Kaldijk bedacht. Het is een albumtitel van zijn muziekheld Rory Gallagher, de Ierse bluesgitarist.

De radiomaker/presentator was in 2004 met de uitzendingen gestart van de maandelijkse life sessies met aanwezigheid van publiek. In 2011 werd hij gekozen tot Veendammer Van Het Jaar.

Voor het optreden van de Nederlandse band wordt naar een alternatieve datum gezocht.

IMG_0025.jpg