Nieuws

Lichtjes ontstoken in kerstboom van Sterren stralenIMG_0021.jpg

Rotary Veendam houdt ieder jaar de actie “Sterren stralen” voor kinderen in de Knel in de regio Veendam. Deze actie voor het goede doel begint steevast met het ontsteken van de lampjes in de kerstboom voor Brouwhotel Parkzicht.

Helaas heeft Rotery door de omstandigheden, zoals die er dit jaar zijn, maar weinig acties kunnen houden voor het goede doel. Wel is men gestart met een wijnverkoop, per doos van 6 flessen voor 45 euro. Met keuze uit Malbec, Chardonnay of een wijnpakket. De goede doelen actie Sterren stralen is elk jaar weer goed voor een bedrag van ruim 10.000 euro.

“Een aantal acties voor het goede doel zijn vooruit geschoven naar het voorjaar. We gaan er vanuit dat er dan meer ruimte en mogelijkheden zijn om tal van activiteiten te laten plaatsvinden voor Kinderen in de Knel en we zijn daar achter de schermen alvast mee bezig.”

IMG_0024.jpg

“Toch willen we onze traditie voortzetten en de lichtjes in de kerstboom symbolisch ontsteken. We spreken daarmee uit dat er ondanks deze donkere tijden hoop is op betere tijden. Tijden waarin we weer gezamenlijk onze handen ineen kunnen slaan om kinderen die het minder hebben of instellingen waar nood is te ondersteunen.”

Donderdag 17 december hebben Frank Apotheker en Linda Wijnbergen als de beide voorzitters de lichtjes van de kerstboom ontstoken. Het ontsteken van de lichtjes is eigenlijk weer het begin van nieuwe acties voor het goede doel.

Het duovoorzitterschap bij de Rotary Veendam is dit jaar voor het eerst. In drukke tijden, zoals met werk, vereniging en kinderen, is het gemakkelijker om met z’n tweeën elkaar soms te kunnen ontlasten. Het wordt als heel prettig ervaren. De duovoorzitters wisten vorig jaar al dat ze het beiden zouden worden, maar hoe het jaar eruit zou gaan zien hadden ze nooit kunnen vermoeden.

Voor het bespreken van dingen zien de leden elkaar wekelijks online. Het fysieke persoonlijke contact wordt natuurlijk heel erg gemist. Maar het is toch een manier om elkaar te kunnen zien en toch een beetje verbondenheid met elkaar te hebben.