Nieuws

Koffieconcert zonder koffie lichtpunt in sombere tijdIMG_0014.JPG

Zondag 6 december gaf Educa Symfonia in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn een bijzonder koffieconcert. Het gebruikelijke kopje koffie kon er niet bij geserveerd. Maar wel de muziek. Hoewel wel met een enigszins aangepast programma. Sommige orkestleden hebben in verband met hun veiligheid en/of die van anderen niet mee kunnen spelen.

Met deze aanpassingen kon het besluit worden genomen het concert door te laten gaan. Door de muziek, het maken en er van genieten, ontstaat ontspanning en vormt het een lichtpunt in deze sombere tijd.

IMG_0012.JPG

Het adventsconcertconcert vond plaats op veilige afstand en voor maximaal 30 bezoekers. De uitvoering was in een informele huiskamersfeer. Op deze manier kan aan publiek en musici een prachtige muzikale ontmoeting worden geboden.

Uiteraard werden er tijdens het adventsconcert bekende kerstliederen en Carols ten gehore gebracht. Daarnaast vertelde Bertine Beugels het ultieme kerstverhaal van Charles Dickens. Vergezeld gaand met live geluiden uit het orkest.

IMG_0066.JPG

Educa Symfonia (voorheen opleidingsorkest VKSO-vanBeresteyn), is een educatief orkest waarbij jong en oud een podium wordt geboden om zich muzikaal verder te ontwikkelen. Dit gebeurt onder leiding van de jonge enthousiaste dirigent Joël Smits. Het orkest is gezamenlijk opgericht door vanBeresteyn en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

IMG_0035.jpg

Dit orkest is toegankelijk voor musici op minimaal B-niveau en of na 4 jaar les met voldoende resultaat. Het is een projectorkest met een vaste bezetting. Door het orkest worden bijzondere projecten uitgevoerd, zoals het begeleiden van popmuziek en het geven van educatieve concerten voor kinderen en volwassenen.

Vanaf september werkt Educa Symfonia ook samen met de Muziek-, Dans- en Theaterschool.

IMG_0019.JPG

Het laatste concert van dwarsfluitiste Lisanne van Meerendonk bij Educa Symfonia gaf het ook een bijzonder tintje. Lisanne gaat verhuizen naar Kampen waar ze met haar aanstaande man gaat trouwen. Het heen en weer pendelen naar Veendam zou niet erg praktisch zijn. Zij speelde samen met Joey Antonisse en Evelien Prummel in een trio van het orkest. Lisanne heeft vanaf het begin, zo’n vijf jaar terug, bij Educa Symfonia gespeeld.

IMG_0023.jpg