Nieuws

Blije gezichten bij uitreiking sinterklaascadeaus
drive-in SnuffelshopIMG_0306.jpg

Zaterdag 5 december was het pakjesdag tijdens de Snuffelshop Sinterklaas drive-in. Het was een creatieve invulling als alternatief om toch sinterklaaspakketten met cadeaus uit te kunnen reiken aan de cliënten. Een groter Sinterklaasfeest vanuit de stichting was vanwege Covid-19 niet mogelijk.

Zevenentwintig kinderen uit dertien gezinnen hebben verspreid over de dag een sinterklaaspakket ontvangen met cadeautjes. Het was een compleet verzorgd pakket voor de pakjesavond. Met chocolademelk, sinterklaassnoepgoed en mandarijntjes.

IMG_0284.jpg

De cadeaus en het snoepgoed was een aanvulling op het levensmiddelenpakket. De mooi verpakte cadeaus zijn door drie pieten ‘uit eigen gelederen’ apart uitgereikt aan de kinderen.

“Wij willen ze graag een hart onder de riem steken zodat ze toch een mooi sinterklaas kunnen vieren”, aldus Jannie. Negen vrijwilligers hebben daarbij geholpen.

IMG_0316.jpg

Stichting Eerste Hulp bekostigd deze actie uit ingebrachte spullen in de kringloopwinkel, van theelepeltjes tot een bankstel. “Ook plaatsen mensen een noodoproep voor het gratis leveren van spullen. Het zijn artikelen die anders tegen kleine bedragen worden verkocht. Na aftrek van de vaste lasten kunnen wij iets organiseren als vandaag.”

“Veel wordt betaald door onszelf”, vult haar compagnon Griehenda Weering aan. “Wij krijgen ook gelden via donateurs.”

IMG_0338.JPG

Een normale Sinterklaasfeest wordt door zo’n 40 tot 50 kinderen bezocht. Diana vermoed dat veel cliënten het vanwege Covid-19 niet aandurven. “Omdat ze bang zijn en denken dat het te druk zal zijn. Je moet er ook wel mee uitkijken. De anderhalve meter moet gewaarborgd kunnen worden.”

Griehenda is blij dat er ondanks de Covid beperkingen toch een leuk feestje voor de kinderen mogelijk was. “Met weinig middelen kun je toch iets leuks opzetten. Als je al die kinderkopjes ziet, daar doe je het voor. Dat is ook onze drive. We doen ons uiterste best.”


 
Fotoalbum: