Nieuws

Cheque serviceclubs voor Sinterklaasacties SummerfunIMG_0023.JPG

Zaterdag hebben de gezamenlijk vier serviceclubs Kiwanis, Rotary, Lions, Soroptimisten en Round Table in Veendam een cheque van 2.000 euro overhandigd aan Summerfun. Het bedrag op de cheque is een bijdrage van de gezamenlijke activiteiten van deze clubs tijdens de laatst gehouden kerstmarkt van 2019 in het centrum van Veendam.

Bij de overhandiging waren Jakob Huisman van de Lions, Frank Apotheker van de Rotary en Bea Meis van de Soroptimisten aanwezig. Bijka Scholtens van de Stichting Summerfun heeft de symbolische cheque in ontvangst genomen.

Het geld wordt ingezet voor een sinterklaascadeau-actie voor 54 kinderen t/m 10 jaar waarvan de ouders gebruik moeten maken van de Voedselbank. De Sinterklaascadeaus met ook snoepgoed wordt via de Voedselbank uitgereikt.

De mooie bijdrage van de serviceclubs is een welkome aanvulling op de inzamelingsactie van de PKN Kerk Veendam, de Christelijk Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en Stichting Present om kinderen in armoede te helpen. Summerfun Veendam, de PKN kerk, stichting Present en CGKv hebben de handen daarvoor ineen geslagen. Voor de kinderen kan er extra goed uit worden gepakt.

“Door de ondersteuning kunnen we al onze activiteiten gratis aanbieden, en wat extra’s doen nu het allemaal niet zo gaat als we dat graag willen.”

IMG_0029.jpg

Summerfun heeft in coronatijd een alternatieve editie moeten draaien. Met de onlineactiviteiten heeft de organisatie kinderen, en hun ouders, vermaakt met ‘Summerfun bij Je Thuis’ met bijbehorende themapakketten. Tijdens de zomervakantie werd elke maandagochtend een ander themapakket uitgereikt met knutsel- en spelmaterialen om thuis te kunnen doen.

“De eerste onlineactiviteiten met het themapakket was voor Moederdag. Voor Vaderdag was er ook een themapakket gemaakt. Het paaspakket vond in de zomervakantie plaats. De afgelopen tijd hebben we een Halloween pakket gehad. Het is uitgegroeid tot iets heel leuks. We willen proberen dit ook volgend jaar te gaan doen.”

Het Sinterklaaspakket is inmiddels gereed. Het jaar wordt afgesloten met een knutsel-kerstpakket vol knutselspullen voor het doen van de activiteiten thuis.

De afsluiting van het jaar is met een online bingo op oudejaarsdag.

IMG_0023_0.JPG