Nieuws

Nieuwe uitdaging
voor oud-afdelingschef Martijn Wever CoopIMG_0003.JPG
Martijn Wever (links) en filiaalmanager Patrick Kappen

Voor afdelingschef Martijn Wever uit Nieuw Buinen was het vrijdag zijn laatste werkdag bij de Coop in Wildervank. Zijn collega’s wilden dit niet opgemerkt voorbij laten gaan, en werd onze correspondent  getipt. Maandag gaat Martijn bij de Coop in Zuidbroek een heel nieuwe uitdaging aan als bedrijfsleider.

Martijn is vanaf september 2019 bij de Coop in Wildervank werkzaam geweest, waar hij door heeft kunnen groeien naar afdelingschef.

Na zijn opleiding detailhandel was hij op zijn 17e stage gaan lopen bij de Edah in zijn woonplaats Musselkanaal, lekker dicht bij huis. De stage beviel en hij kreeg een contract als hulpkrachtje. De supermarkt werd ondertussen overgenomen door een ondernemer, en dat klikte meteen goed.

IMG_0011.JPG

“Op een gegeven moment was ik klaar met mijn examen en lag het contract klaar. Heb er nog een jaar gewerkt. Daar had ik uren van 28 tot 32. Je bent 19 en je wilt toch 40 uur werken. Er kwam een functie vrij bij Super de Boer in Emmen en heb erop gesolliciteerd. En heb daar alle afdelingen doorlopen tot vers chef. Bij Super de Boer heb ik in totaal twaalf en een half jaar gewerkt, en na de overname door Jumbo 8 jaar.”

Vanwege de ombouwingen van Super de Boer naar Jumbo heeft hij in verschillende filialen gewerkt. In Oude Pekela, in Assen en in Emmen drie filialen.

Vanwege het gevoel dat hij wel een andere richting op wilde dat iets meer bij hem paste was hij, na het vrijkomen van een plek, naar de Coop in Wildervank gegaan. De overstap was om door te kunnen groeien. Het is redelijke snel gegaan met nu weer een nieuwe uitdaging.

“Het mooie van het werk is de omgang met mensen. Je moet wel weten waarvoor je het doet, en dat is echt voor de klant. Zowel intern als extern. Met collega’s omgaan en het begeleiden van collega’s. Maar ook de klant tevreden de deur uit laten gaan. Dat is het belangrijkste. Verder onder de mensen zijn en lekker je ding doen.”