Nieuws

Veendam in coronatijd - Deel 10



Kars Potze.JPG

Door Peter Panneman

De ondernemers in Veendam heten ieder welkom middels spandoeken in het centrum inclusief tekst; `Fijn dat je er bent` en ook op hun facebookpagina is een flyer gepost dat je ook op de koopavond tot 20.00 uur welkom bent, dit allemaal met inachtneming van de coronaregels. Maar hoe gaat het in deze periode met de Veendammer ondernemers? De komende tijd laten we de ondernemer aan het woord. Wij vroegen het aan…

Kars Potze Mannenmode in de Kerkstraat die zijn 25-jarig jubileumjaar viert, alhoewel alleen de eerste 2 maanden goed begonnen, en vervolgens in maart de corona zich meldde, en de schrik er goed in kwam. Van leuke jubileumacties kwam niet veel meer terecht. Maar we respecteren de mondkapjes en gaan op een volwassen manier ermee om, aldus Kars. `We hebben wel ons marktgebied aanzienlijk vergroot richting Stadskanaal, Oldambt, en Delfzijl. 

Potze Mannenmode is de enigste leverancier van een zeer uitgebreide collectie `Engelse mode`. 
Uit heel het land komen klanten een `Dagje Veendam doen` om die kleding te kopen die wij verkopen. Wij waarderen dat zeer en bij een bepaald bedrag krijgen ze een uitgebreide lunch aangeboden bij de lokale horeca, wat de klant zeer op prijs stelt.  Wat de koopavond in Veendam betreft is Potze een trouwe deelnemer, en is het een illusie om een eenheid te krijgen. `Dat gebeurt werkelijk nergens`.

Maar samenvattend en hopende dat het komend voorjaar 2021 weer allemaal normaal is ben ik tot op heden de corona periode zonder kleerscheuren goed doorgekomen, aldus Kars Potze.