Nieuws

Halve eeuw PostNL voor Henk Boxem uit WildervankHenk Boxem 50jr. PostNL (1).JPG

Door Peter Panneman

Het zijn er maar heel weinig mensen die kunnen zeggen, dat ze 50 jaar voor een en dezelfde werkgever in dienst zijn geweest. Toch kan Henk Boxem (66) uit Wildervank dat wel. Want Henkwas maandag 16 november precies 50 jaar in dienst bij Post NL.  En die dag is dan echt zijn allerlaatste werkdag die in het teken staat van afscheid nemen en 50 jaar herinneringen aan het Postbedrijf. 

Het waren Henk zijn ouders die beslisten dat Henk maar van school en aan het werk moest bij vader in de Coöperatie, maar Henk was nog géén 16 jaar en moest nog een half jaar overbruggen om aan de slag te gaan als Telegrambesteller op het Veendammer hoofdpostkantoor van de PTT aan het Beneden Oosterdiep, wat hij 4 jaar lang deed om vervolgens 18 maand de militaire dienstplicht te vervullen. Na zijn dienstplicht ging Henk als chauffeur verder bij de post, want Henk op een postfiets bleek niet echt een succesvolle combinatie. Post ophalen vanuit Groningen, buslichtingen, postpakketen bezorgen behoorden toen tot de werkzaamheden, zowel overdag als in de nachtelijke uren.

Henk Boxem 50jr. PostNL (2).JPG

In 1990 besloot Henk naar de Koeriersdienst over te gaan in Assen, om vervolgens door te stromen naar Zwolle, als chef bedrijfsbureau, waar Henk later als assistent distributie-manager regio Noord- Oost werd aangesteld. Jaren later deed zich de kans voor om het dichter bij huis, in Nieuw-Buinen de vacature van vestigingsmanager op te vullen. Met de komst van het distributiecentrum pakketten van Post NL in Kolham, is Henk in 2013 mee overgegaan naar Kolham. Ondanks dat Henk de werkzaamheden binnen had en niet meer buiten, zegt Henk zelfverzekerd, ``Ach ook binnen 4 muren is geen dag hetzelfde``. En zolang ik nog dagelijks plezier in het werken had, ging ik gewoon door. 

Volgens Marja Wietsma Depotmanager PostNL Pakketten Benelux BV is Henk `integer, onverstoorbaar, rustig, analyserend, heeft humor en raakt nergens van in de war`. 

Zijn allerlaatste werkdag ontving Henk hij samen met zijn gezin een ontbijt, werd hij opgehaald met PostNL bestelbus, en was er uiteraard koffie met gebak, om vervolgens een videoboodschap van collega`s en oud-collega`s te zien. De rest van de dag staat in het teken van afscheid nemen.  En nu tijd voor hobby`s ?  `De post was mijn hobby` aldus Henk.