Nieuws

Veendam in coronatijd - Deel 9Bogdike.JPG

Door Peter Panneman

De ondernemers in Veendam heten ieder welkom middels spandoeken in het centrum inclusief tekst; `Fijn dat je er bent` en ook op hun facebookpagina is een flyer gepost dat je ook op de koopavond tot 20.00 uur welkom bent, dit allemaal met inachtneming van de coronaregels. Maar hoe gaat het in deze periode met de Veendammers? Wij vroegen het aan de nieuwe voorzitter van Stichting Bogdike Ginet Venema en Bijka Scholtens de stuwende kracht achter de schermen.

`Waar normaal gesproken in het voorjaar de stichting Bogdike op volle toeren draait met de voorbereidingen van tal van activiteiten kwam ook daar in maart alles stil te liggen.
De draaiboeken voor evenementen als Night of the Guitars, Bogblues, Streektoaldag, Sprookjes-, en goocheldag en tal van andere activiteiten liggen nu op de plank te wachten op betere tijden, aldus Ginet. Het afstand houden en op een verantwoorde manier omgaan met de maatregelen was bij de geplande activiteiten van Bogdike niet mogelijk. Bijna het enige wat op een verantwoorde manier nog wel georganiseerd kon worden voor een grote groep bezoekers was de drive-in bioscoop die de stichting organiseerde in Borgerswold in september. Met een mega-scherm en toegang voor twee keer 50 auto’s hebben een flink aantal liefhebbers van rock-en roll op bijzondere en vooral veilige manier kunnen genieten van de muziekfilm Cadillac Records.

De club Bogdikers staat te popelen om weer aan de slag te kunnen, het is onwerkelijk stil bij de stichting en dat bevalt helemaal niet. Heel fijn is het om te merken hoe de vrienden van Bogdike, de FoB’s, loyaal blijven en de stichting ook in een jaar waarin er (bijna) niets mogelijk is, ons zijn blijven steunen. Óp naar betere tijden, de plannen liggen klaar, aldus Ginet en Bijka die namens iedereen van Bogdike maar één wens hebben; blijf gezond en hopelijk tot heel snel bij één van de Bogdike-activiteiten!