Nieuws

Coronaproof Sint Maarten lopen winkelcentrum WildervankIMG_0555.JPG

Vanwege de te verwachten drukte bij de grote winkelcentra in Veendam was het niet mogelijk om op die plekken op een veilige manier Sint Maarten te organiseren. Bij het kleinere winkelcentrum in Wildervank hadden de vijf ondernemers op één punt een gezamenlijke kraam buiten geplaats. Waar kinderen na het zingen van hun Sint Maarten liedje zelf een voorverpakt zakje snoepgoed en fruit van de tafel pakten. De ouders en de mensen achter de kraam bleven hierbij op anderhalve meter afstand.

IMG_0571.jpg

De deelnemende zaken waren Restaria Royaal, Coop, Chinees Indisch restaurant King Man, Pizzeria Grillroom Caïro en Kapsalon Fenneke. De vorige jaren mochten de kinderen gewoon in de winkels komen, maar dat kon dit jaar helaas niet. Het idee van een gezamenlijke kraam kwam uit de koker van Jolanda Stevens van de restaria. “Het idee is van ons allemaal. Maar de Coop in Wildervank heeft de mix van snoepgoed en fruit gesponsord. Omdat de ondernemers het al zo moeilijk hebben in deze tijden.”

IMG_0555.JPG

In de straten liepen ook meerdere groepjes Sint Maarten. Ouders en kinderen hebben blijkbaar ook wat leuks nodig in deze tijd. Martin en Saskia Veen van de Wildervankster Gebakkraam hadden zich met een eigen tafel met oliebollen bij de actie aangesloten. Dochter Marije trok verkleed als Minnie Mouse veel aandacht van de kinderen.

IMG_0603.JPG

Verspreid over de namiddag en avond zijn er ongeveer 150 kinderen langs geweest.

Sinterklaas 02.jpg

Jolanda en Alexander zien in deze opzet het begin van een gezamenlijke traditie met Sint Maarten.