Regio

Woordtalenten: hét geschreven podium
170 keer over de toonbank



krant 4.jpg

Van de vorige maand verschenen bundel Woordtalenten: hét geschreven podium zijn inmiddels 170 exemplaren verkocht. Eén van de afnemers is de bekende actrice en schrijfster Inge Ipenburg, zij kocht een exemplaar omdat ze het initiatief toejuicht. Ze wil hiermee de schrijvers en dichters in het boek steunen. 

Woordtalenten: hét geschreven podium, vernoemd naar het gelijknamige Midden-Groninger proza- en poëzie-evenement Woordtalenten is een idee van dichter en organisator Gerard Rozeboom uit Sappemeer. Het boek moet onderstrepen dat taal van en voor iedereen is: jong en oud talent, amateurs en professionals. Herman Sandman is één van de schrijvers uit het boek. Hij is columnist en journalist bij het Dagblad van het Noorden. Hij schreef onder meer een biografie over publiekslieveling Milko Djurovski van FC Groningen. Voor de bundel Woordtalenten schreef hij het verhaal ‘Een sportjongen’.

Mara Naomi Min, Harma de Roo, Jos Rietveld, Ko Schrik, Remda Spoelstra, Laura Mijnders, Nico Torrenga, Henk Puister, Ingeborg Nienhuis en Willem Wierbos zijn namen die toebehoren aan  de maar liefst 50 regionale auteurs die in het boek gepubliceerd staan: van Midden-Groningen tot stad en ommeland. De overige bijdragen komen uit andere delen van Nederland en België.

Vorige week was het boek heel even uitverkocht bij Jumbo in Sappemeer.  “Een meneer uit Borger kwam speciaal naar Jumbo om het boek te kopen. Helaas was deze toen net uitverkocht. Ik werd gebeld met de vraag of ik nieuwe exemplaren kon brengen omdat deze meneer bleef wachten tot het boek weer voorradig was. Dit zijn de kleine dingen die bijdragen aan de passie voor mijn werk ”, zegt Rozeboom. 

De bundel is verkrijgbaar bij Jumbo in Sappemeer, The Read Shop in Stadskanaal en bij de Damster Boekhandel in Appingedam. Rozeboom doneert van elk verkocht exemplaar één euro aan Stichting Lezen en Schrijven.