Nieuws

Jeugd EHBO op de basisscholen weer begonnen



first-aid-kit-4535156_1920.jpg
Foto Adexo_medical

Zoals een bekende slogan al zegt, “Jong geleerd is oud gedaan”.

Daarom zijn wij, de KNV EHBO Wildervank, deze week weer begonnen met de jeugd EHBO voor leerlingen van groep 8 van de Mgr. Bekkersschool in Veendam en De Sleutel in Wildervank. In januari 2021 gevolgd door de Westerschool in Wildervank en de Braskorf in Veendam. We leren de kinderen hoe ze om moeten gaan met diverse EHBO-situaties.                          

Wat komt er zoal voorbij tijdens de lessen: Wat zijn de regels van de EHBO, hoe bel je 112 en waarom bel je 112 NIET voor de grap, hoe help je een slachtoffer, hoe help je bij verschillende verwondingen zoals: brandwonden, bloedneus, botbreuken en verslikking. Ook is er op begrijpelijke wijze uitleg over de reanimatie.

De lessen bestaan uit 6 weken 1,5 uur les en in week 7 een examen van 30 minuten. We hebben een voor de leeftijdsgroep aangepast leerpakket waar de school verder geen omkijken naar heeft. Alle lesmaterialen voor de kinderen nemen wij als vereniging mee. We sluiten de periode af met een praktijktoets en meerkeuzevragen, als examen. Alle leerlingen krijgen na afloop een EHBO-certificaat.

De scholen zien deze lessen als meerwaarde voor hun leerlingen en na al die jaren van lesgeven kunnen wij dit als jeugdteam van de KNV EHBO Wildervank alleen maar onderschrijven.