Nieuws

Spetterend concert drumdocent MDT
met band Blues Juice



IMG_0535.JPG

Voor een klein publiek liet zaterdag drumdocent Joost van Soest van de Muziek-, Dans, en Theaterschool van zich horen. Samen met zijn band Blues Juice stelde hij als docent van de MDT zich voor aan het publiek.

Het concert is de eerste in een reeks van meerdere voorstellingen van docenten in de diverse muziekstijlen. Ze spelen met hun eigen bands en ensembles om hun leerlingen eens te laten horen wat ze zelf graag spelen, en om nieuwkomers wegwijs te maken in het aanbod van de MDT.

IMG_0619.JPG

Normaal presenteert de MDT zich ook tijdens de Pruiverij als opening van het theaterseizoen. Dat heeft vanwege Covid-19 geen doorgang kunnen vinden. Als alternatief heeft de Muziekschool de MDT Pruiverij concertreeks gerelateerd met de muziekdocenten bedacht.

Bij de concerten mogen 30 mensen naar binnen en op gepaste afstand plaats nemen. Ongeveer 10 bezoekers hebben het concert bijgewoond. Zo ook een leerling van Joost van Soest, vol enthousiasme over het fantastisch optreden van zijn drumdocent. Veel of weinig publiek, de band heeft niet op halve kracht gespeeld.

IMG_0163.JPG

Nummers werden ten gehore gebracht uit het eerste album ‘Blues Juice’ van deze gelijknamige band. “Blues Juice is een knipoog naar het verdrinken van je zorgen als je de blues hebt, maar ook naar het sappige van de funk die er altijd weer in opduikt. Ze omschrijven de stijl zelf het liefst als brunk. Het is schatplichtig aan blues coryfeeën als SRV, maar ook Jimi Hendrix is onmiskenbaar aanwezig. Verder veel 70’s funk/soul en vette rock à la Rage Against The Machine. De stem van onze zangeres doet ook weer denken aan Janis Joplin en Betty Davis.”

IMG_0176.JPG

MDT docent Joost van Soest “We zijn ooit als ad hoc project gestart voor de ‘Asser Blues Night’. Willem Pelupessy kende ik nog van een andere band. Hij organiseerde samen met Woody Vermeltvort elk jaar een optreden met een andere drummer en zanger of zangeres. In het begin speelden we nog covers, maar de chemie was onmiskenbaar. En stond de tent op zijn kop.”

“Een jaar later kwam Woody Vermeltvort (gitarist) met het idee om eigen werk te gaan spelen. Drie nummers waren al klaar. Met zeven nummers hebben we weer op diezelfde Blues Night gespeeld. De tent ging wederom op zijn kop. In eerste instantie hadden we een andere zangeres, maar nog voor ons eerste optreden schoof Yasmijn Kramer aan. De rest is geschiedenis.”

IMG_0697.JPG

Met deze band kan de drumdocent iedere noot spelen alsof het zijn laatste is. “Het is een heel hechte club geworden en het voelt als familie. Basgitarist Willem kende ik al van een ander bandje.”

“Drummer en bassist, ook wel het ritme tandem genoemd, is altijd een bijzonder ding. Het is een soort huwelijk. Soms ben je aan elkaar veroordeeld en is het een verstandshuwelijk. En soms is het gewoon pure chemie. Je kunt je instrument laten spreken en je voelt elkaar haarfijn aan. Dat is iets dat niet vanzelfsprekend is. Het was gewoon direct goed. Deze formatie kwam bij elkaar waarin we al vijf jaar altijd samen spelen.”


     
Fotoalbum: