Nieuws

Geen Sinterklaasintocht sinds mensenheugenisIMG_8596.jpg

Voor het eerst sinds mensenheugenis kunnen de Sinterklaasintochten vanwege de verscherpte coronamaatregelen en veiligheidsvoorschriften geen doorgang vinden. Ook de organisatie van de intocht in Wildervank kon niet anders dan de intocht afblazen.

IMG_1353.jpg

Organisator Henk Robben had nog het voornemen om een sobere en verkorte intocht te houden met tien pieten. Het ontvangst zou dan niet bij de Coop plaatsvinden, maar in het Margaretha Hardenberg Cultuur Centrum. Waar kinderen voorheen nog onbeperkt naar binnen mochten is dat nu nog voor 30 personen.

Na de aanscherping van de regels in de Noodverordening door Veiligheidsregio Groningen geldt het maximum (van 30 of 40) nu ook voor kinderen. Daarbij zou het inhouden inclusief ouders. Het voor zo’n kleine opzet organiseren is ondoenlijk. Zingen van sinterklaasliedjes kan dan ook niet.

IMG_0022.jpg

Voor de Kerstmarkt in het cultuurcentrum, met alleen al 30 standhouders, zal dit niet anders zijn. De jaarlijkse intocht stond op 21 november in het boek vermeld.

Helemaal over zou het kinderfeest niet hoeven zijn. Huisbezoek door de Sint op pakjesavond kan wel, mits er maximaal twee Pieten bij zijn.

IMG_2006.jpg

Sint Maarten
Het andere kinderfeest, Sint Maarten, mag onder restricties wel doorgang vinden. Na het aanbellen kunnen kinderen de tas op de stoep zetten en daarna tijdens het zingen gepast afstand houden. Na het door de bewoner in de tas doen van snoepgoed kunnen ze deze weer ophalen.

Met het vermijden van optochten zal het ook wennen zijn. Teveel kinderen (met ouders) bij de deur zou dan ook niet moeten.

Met scholen naar de zorgcentra gaan is sowieso niet verstandig. Maar dat spreekt voor zich.

IMG_7660.jpg