Regio

Workshop geluidstechniek voor beginnersWorkshop geluidstechniek voor beginners zaterdag 17 oktober 2020 De Klinker.jpg

  • Help, mijn boxen piepen!
  • Hoe richt ik mijn microfoons?
  • Waar is dat knopje voor?
  • Hij doet het niet 

Komen deze problemen je bekend voor? Dan is de workshop geluidstechniek voor beginners echt iets voor jou!  VRIJDAG advies organiseert in samenwerking met AE audio productions op zaterdag 17 oktober 2020 een workshop over het werken met geluidsinstallaties voor beginners.

Wat is het?
De workshop duurt van 11:00 - 16:00 uur. Je komt van alles te weten over het bedienen van de mixer, verschillende microfoontypes, het werken met monitoren en nog veel meer. De dag begint met een Powerpoint-presentatie met een duidelijke uitleg van de apparatuur en geluidsvoorbeelden. Een groot deel van de dag is echter ingeruimd voor de praktijk. We gaan samen een geluidsinstallatie opbouwen en zelf oefenen met het mixen van muziek, het oplossen van ‘rondzingende’ microfoons enz.

Je krijgt een uitgebreid cursusboekje mee naar huis, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen. Deze cursus is door de deelnemers in de afgelopen jaren gemiddeld gewaardeerd met een 8,4 als ‘rapport’ cijfer!

Voor wie?
Voor iedereen die meer wil weten over het bedienen van een geluidsinstallatie. Het maakt daarbij niet uit of je in een band speelt, of b.v. een koor of toneelstuk versterkt. Misschien ben je al actief als technicus, of wil je daar in de toekomst mee verder?

Ook als je van plan bent om zelf apparatuur aan te schaffen, is de workshop een aanrader. Met de opgedane kennis kun je goed beoordelen welke apparatuur je nodig hebt. De workshop is gericht op beginners.

Docent
De workshop wordt gegeven door technicus Arnoud van der Laan. Hij heeft veel ervaring met het verzorgen van geluidstechniek voor koren, orkesten, bands en theatervoorstellingen. Ook is hij gastdocent aan het conservatorium in Haarlem.

Wanneer en waar?
De workshop is gepland op zaterdag 17 oktober 2020
Van 11:00 - 16:00 uur in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten

Coronamaatregelen
Er wordt gewerkt in een kleine groep van max. 15 deelnemers. De workshop vindt plaats op het podium van de grote theaterzaal, waar voldoende ruimte is. Desinfecterende handgel is aanwezig. Er wordt een camera geplaatst boven de mixer. Op het beamerscherm kun je zo alles uitstekend zien.

De workshop kost slechts € 25,- per persoon. Dit is inclusief het cursusboekje.

Aanmelden voor de workshop kan via de website van VRIJDAG