Nieuws

Eerste VKSO Tutti repetitie in foyer vanBeresteyn
met protocol Covid 19IMG_0096.JPG

Het VKSO Symfonieorkest heeft zondag in de foyer van het Cultuurcentrum vanBeresteyn haar eerste Tutti repetitie uitgevoerd. Met de term Tutti wordt aangeduid dat het hele orkest speelt.

Het repeteren met het gehele orkest is in de thuisbasis, het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum, vanwege de onderlinge afstand in coronatijd niet mogelijk. Alleen deelrepetities kunnen er geoefend.  

IMG_0020.JPG

In de foyer kan de verplichte afstand gemakkelijk gewaarborgd worden. Naast de anderhalve meter afstand is die voor de spelers op blaasinstrumenten twee meter. De looproutes maakten het ook veiliger voor iedereen. Het was goed geregeld. En de catering was uitstekend.

De repetities waren ter voorbereiding van het filmmuziek-concert op 29 november in theaterzaal Forum Alte Werft in Stadthalle Papenburg in Duitsland. Met medewerking van de Nederlandse Alt-mezzo zangeres Carina Vinke. Ook zij was bij de repetitie aanwezig.

IMG_0046.JPG

Inherent aan deze tijd was wel het recordaantal afmeldingen van 23 orkestleden in verband met verkoudheid. De 43 wel aanwezige musici waren wel voldoende om het repeteren door laten gaan.

In deze onzekere tijden hoopt men dat het concert daadwerkelijk plaats kan vinden. Het Tutti repeteren is voor ook heel belangrijk om in vorm te blijven. De musici zijn heel enthousiast, ook bij de deelrepetities was dat al merkbaar.

IMG_0081.JPG

Helma Leutscher, orkestinspiciënt van het VKSO: “De mensen hebben toch hun kwaliteiten, en dat lieten ze ten gehore brengen. Ze zijn blij dat ze weer wat kunnen doen. Je merkt ook dat het een heel homogene groep mensen is. En juist in deze periode des te meer.”

“We zijn vanBeresteyn ontzettend dankbaar dat wij de mogelijkheid hebben gekregen om daar de Tutti repetities te kunnen doen. We hebben een heel fijne samenwerking met zoveel organisaties, partijen en mensen. In die zin zijn we goed gezind. En andersom. We zijn ontzettend dankbaar dat wij die mogelijkheden mogen benutten.”

IMG_0070.JPG