Nieuws

Gezellige Oogstfeest van De Toene VeendamIMG_0049.jpg

De tuinvereniging De Toene heeft zaterdag haar Oogstfeest gehouden. Met twaalf standhouders was er een variëteit aan producten te vinden als onder andere zelfgemaakte sieraden, zeepjes en decoratieve artikelen tot allerlei klein tuingereedschap, zaden en bemesting.

IMG_0074.jpg

Uiteraard ontbrak uit de mooie oogst de eigen producten niet van de tuinvereniging. In een kraam hadden 12 hobbytuinders hun oogst uitgestald. Met ingrediënten uit de tuinen had de Borgerswoldhoeve op ouderwetse manier op houtvuur heerlijke groentesoep gemaakt. Van de bijenstal bij de volkstuinen was een kraam opgesteld met potten vers geoogst honing.

Er was streekeigen Groninger metworst te koop, naast lahmacun shoarma, pizza en Italiaans ijs.

IMG_0084_2.jpg

Kinderen hebben een ritje gemaakt op de pony’s van Manege Lipizza. Borgerswold Experience deed mee met pijl en boog schieten voor de kinderen. Het evenement had tot 13:00 uur alleen al tussen de vijf- en zeshonderd bezoekers getrokken.

IMG_0060.jpg

De goede samenwerking strekte zich dit jaar ook uit tot de noodzakelijke coronamaatregelen. Middels borden werd gevraagd om de anderhalve meter afstand te bewaren. Er liepen vrijwilligers rond om bezoekers alert te houden wanneer de afstand te klein was geworden. Ook de kramen stonden op anderhalf meter van elkaar. Tafels hield men zo schoon mogelijk.

IMG_0040.jpg

De bezoekers werden bij de ingang met een teller geteld, en bij de uitgang weer terug geteld. Via walkietalkies kon men contact met elkaar houden.

IMG_0026.jpg