V&Z Veendam wint in slotfase van Drs Vijfje 2

De zaalvoetballers van V&Z Veendam moesten aantreden tegen het 2e elftal van Drs Vijfje. Vanaf het eerste fluitsignaal was het een open wedstrijd het spel golfde op en neer. De eerste kans was voor de thuisploeg maar Joop Uuldriks suite op de keeper. Na een kleine tien minuten kreeg V&Z Veendam een strafschop deze werd onberispelijk binnen geschoten door Harmen Hager. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten want de bewegelijke studenten kwamen weer op gelijke hoogte. Een schot uit de 2e lijn viel binnen achter Tom van Dijk. Het spel bleef in het verloop van de 1e helft golfde het spel op en neer en na 20 minuten kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Het was Joop Uuldriks op aangeven van Junior Vos die de 2-1 tegen de touwen. Ook van deze voorsprong konden ze niet lang genieten want opnieuw een onoplettendheid in de defensie leide de gelijkmaker in. Met een tussenstand van 2-2 gingen de ploegen rusten.

In de 2e helft werd V&Z Veendam sterker en wist het al snel weer op voorsprong komen. Vanuit een vrije bal was het opnieuw Joop Uuldriks die het net wist te vinden 3-2. De strijdvaardige studenten wisten ook voor de 3e keer terug te komen van een achterstand en door een kopbal wisten zei de 3-3 op het bord te krijgen. Toch bleef V&Z Veendam de aanval zoeken en dit leverde 13 minuten voor tijd de 4e voorsprong van de avond. Het was Joop Uuldriks die op aangeven van Junior Vos die de 4-3 wist te maken. Maar weer kwam Drs Vijfje 2 op veerkracht 10 minuten voor tijd op gelijke hoogte. In de laatste fase van de wedstrijd ging het snel en liep de thuisploeg toch naar een degelijke 7-4 overwinning en waren Junior Vos met 2 doelpunten en een eigen doelpunt maar het kon ook zijn dat Heine Uuldriks het laatste zetje gaf was moeilijk te zien.

Commentaar Daniel de Wal: Het is een mooie start van de competitie met 2 overwinningen. Maar bepaalde tegentreffers gaven we wel cadeau vanavond. En we speelden tegen een zeer bewegelijke ploeg we wisten hier goed mee om te gaan al met al wel een verdiende overwinning met een aantal mooie doelpunten.